Beharangozó: Vikings - Patriots (2. hét)

Preview Patriots-Vikings_RegularSeason2_1A második játékhéten hazai pályán is bemutatkozhat a Mike Zimmer vezette Minnesota Vikings, bár az esélyeink jelentősen csökkentek a pénteki napon.

Eljött az újabb megmérettetés ideje, most a New England Patriots csapata lesz az ellenfél hazai pályán, itt a TCF Bank Stadium-ban.

A csapatok különböző előjellel várhatják a vasárnapi megmérettetést. A Vikings 34:6 arányban felülmúlta a Rams együttesét, míg a Patriots meglepetésre vereséget szenvedett az első körben, hazai pályán a Dolphins-tól. Ez a végkimenetel persze jó lenne nekünk, mármint hogy nyerünk, de erre a pénteki napon történtek miatt igencsak lecsökkent az esélyünk.

Legfontosabb tudnivaló, hogy Adrian Peterson nem fog pályára lépni a New England ellen, mivel eljárás folyik ellene gyermekbántalmazás miatt, a Vikings pedig deaktivált őt.

Ezzel a futójátékunk döntő többsége a csapat második számú, a nem igazán vitézkedő futójára, Matt Asiata-ra hárul. Jelenleg két bevethető futó van a rosteren, Asiata mellett ott van még az újonc Jerick McKinnon, aki valószínűleg nagyobb szerepet fog kapni ezen a találkozón. Szerencsére van nekünk egy Cordarrelle Patterson-unk, aki bravúros és értékes elkapásai mellett kiváló futási képességekkel rendelkezik és nem ritka, hogy az irányító mögül indulva komoly területeket szerez csapatának. Ebben kell bíznunk, ha sor kerül rá tud nagyot alkotni. Jerome Felton-nak lehet még jó napja, mivel ő egy brusztolós és nagyon fizikális futó, a gólvonal szituációknál valószínűség szerint ő lesz bevetve a futójátékoknál.

A passzjátékkal a múlthéten elégedettek lehettünk, hiszen Cassel két TD passzt is kiosztott, ráadásul egy alkalommal sem adta el a labdát. Elkapók terén, minden fontos játékosunk egészséges és bevethető. Múlthéten a Patriots védelmét a második félidőben alaposan megszórta a Miami, így nekünk is lehet esélyünk. Főleg a TE és RB passzokkal lehet kooperálni, mivel itt a legsebezhetőbb a Pats hátsó alakzata.

A Minnesota védelme kiválóan teljesített a múltheti Rams elleni találkozón. Két interception, 5 sack, megannyi tackle és remek játék. Egy hasonló játékkal ezen a meccsen is elkápráztathatnának minket a védőink és van is rá esély. A Pats támadói a Dolphins ellen az első félidőben még helyt tudtak állni, de a második félidőre a támadófal teljesen összeomlott, így gyakorlatilag az offenzívák csírájukban lettek elfojtva.

A Vikings védőfala igen erős volt a Rams ellen, Zimmer stratégiája sikeresnek mondható. Ez az agresszivitás és persze a csereemberek remek teljesítménye is kell, majd a Pats ellen, hogy Brady-t minél több alkalommal késztessék hibára és vigyék le a földre.

A secondary szerintem jól teljesített, amire most is szükség lesz. A tavalyi szerepléshez képest ég és föld már most is ez a csapategység. Harrison Smith óriási játszott a Rams ellen. 81 yardos interception visszahordásával örvendeztette meg a szurkolókat, nagy szükség lesz rá most is. Sajnos az egyik kezdő CB-nk, Xavier Rhodes ágyéksérüléssel bajlódott egész héten és még bajlódik most is, de elvileg ő lesz a kezdő, minden figyelmére szüksége lesz. Gronkowski, Dobon, Edelman és persze Amendola is mind mind veszélyes játékos, akik Brady célpontjai lesznek. Főleg a tight end, Rob Gronkowski-ra kell majd nagyon odafigyelni.

A két csapat közt ez lesz a 12. összecsapás. A Pat eddig magabiztosan uralja a párharcot 7-4 arányban. Legutóbb 4 éve találkoztunk velük, akkor a 28:18 -ra végződő mérkőzésen a New England gyűjtötte be a győzelmet.

Nagyon fontos lesz, hogy egy erősebb csapat ellen is helyt álljunk. Persze Peterson hiányával nehéz lesz megküzdeni, de elég elszántnak érzem a csapatot, hogy ekkora hiánnyal is meg tudjon küzdeni. A mérkőzés magyar idő szerint vasárnap 19 órakor kezdődik.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com