Williams szereplése kérdéses

Az irányító Cam Newton készen áll a visszatérésre, azonban a Carolina Panthers nem biztos benne, hogy a running back DeAngelo Williams képes lesz játszani a vasárnapi hazai szezonnyitón egy sérülés miatt. 

Míg Newton továbbra is a javulás jeleit mutatta a pénteki edzésen és valószínűleg játszik, Williams a második egymást követő nap hiányzott az edzésről combsérülés miatt. 

"DeAngelo futott a medencében ma, de nem edzett," mondta Ron Rivera. "Aggódom. Ő egy running back, és arra van szüksége, ami most sérült. Ennek alapján, hogy futott ma, holnap reggel fogjuk meglátni. Ha csak egy kicsit is akadályozza... majd meglátjuk." 

Rivera azonban nem aggódna, ha Williams nem tudna játszani a Detroit Lions ellen. Williams vezette a Panthers-t 72 yard-dal 14 futásból a szezonnyitón, de Jonathan Stewart és Mike Tolbert is teljesített 16 futást, és az előszezonban kiemelkedő Fozzy Whittaker is vár a színfalak mögött. 

"A jó dolog az, hogy ott van Jonathan, Michael Tolbert és Fozzy Whittaker. Nagyon jó érzés ezeket a srácokat a csoportban tudni." mondta Rivera. "Annak alapján hozok döntést, amit hallottam a trénerektől, az orvosoktól, DeAngelo-tól, a koordinátortól és a running back edzőtől." 

Ez hasonló folyamat, mint amin Rivera keresztülment Newton-nal egy héttel ezelőtt, de nem számít ismétlésre ezen a héten. Rivera azt mondta, hogy "nem kétséges", Newton kezd a előszezonban elszenvedett borda sérülés és holtszezonban elvégzett boka műtét után. 

"Ő egyre jobb," mondta Rivera. "Megtalálta a ritmust. Az időzítése az elkapókkal nagyon jó volt. A döntéshozatala jó volt ma." 

Newton-nal együtt a tight end Greg Olsen és a defensive end Greg Hardy is valószínűleg játszik. Mindketten kihagytak egy edzést ezen a héten személyes okok miatt, de játszaniuk kell. A Panthers-nek a sérült listára kellett őket rakni, mert kihagytak egy edzést. 

Rivera nem fejtette ki, de elmondta, hogy Olsen "pozitív jelentéseket" kapott fia, TJ állapotát illetően, aki már lábadozik a tervezett szív műtét után. 

A Williams trió szereplése megkérdőjelezhető. DeAngelo mellett, az offensive tackle Garry Williams kihagyott egy edzést csípő fájdalmak miatt. A linebacker Jason Williams (comb) szereplése is megkérdőjelezhető, bár teljes körű edzésmunkát végzett pénteken.

"Garry Williams nem edzett ma. A csípőjét fájlalta," mondta Rivera. "Meg akartuk nézni, és meggyőződni arról, hogy semmi komoly - egy kicsit be van gyulladva most - így elment egy MRI vizsgálatra. Várjuk az eredményeket."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu