A defensive end-ek felkészültek a nagyobb szerepvállalásra

A játékos szerepe egy pillanat alatt megváltozhat az NFL-ben. A szezon kezdetekor Mario Addison, Wes Horton és Kony Ealy defensive end-ek arra készültek, hogy Charles Johnson és Greg Hardy mögött játszanak. De Hardy egy hosszabb szabadságot vett ki, ami a három fiatal defensive end-nek egy előrelépést jelent az élvonalban.

"Ez lesz a csoport," mondta Ron Rivera. "Úgy érezzük, jók a fiatal srácok."

Johnson, aki a harmadik helyen áll a csapat történetében 54 sack-el, továbbra is a defensive end pozícióban szerepel, de Rivera biztos akar lenni abban, hogy nem támaszkodik túlságosan a nyolc éves veteránra.

"Most még nagyobb szükségünk lesz Charles Johnson-ra, így biztosra kell mennünk, hogy ne terheljük túl Charles-t," mondta Rivera. "Óvatosnak kell lennünk, az egyetlen igazi veterán srác ott."

Addison, Horton és Ealy lesz tehát a következő a deep chart-on. Majd csatlakozik hozzájuk Frank Alexander is, aki visszatér a négy meccses eltiltásából az 5. héten. De most nekik kell segíteniük a Carolina védelmét magas szinten tartani.

ADDISON: A korábbi draftolatlan szabad ügynök a Troy-ról, aki hat sack-et szerzett négy szezon alatt, 2.5 sack-et szerzett a múlt heti meccs negyedik negyedében, a Detroit Lions ellen.

2013-ban Addison megkapta első esélyét egy hosszabb játékidővel, és bebizonyította, hogy a defensive end-ek közé való, és hozzájárult a speciális csapat munkájához is, ahol holtversenyben csapatelső volt 10 tackle-el.

Az ő fő erőssége a gyorsaság, és jól használja.

"Mario talán az egyik leggyorsabb srác a csapatban," mondta a linebacker Thomas Davis, miután 24-7-re legyőzték a Detroit-ot. "Mario egy olyan fickó, akire azt mondták, hogy túl kicsi. Azt mondták, hogy nem tudja játszani ezt a játékot, vagy játszani azon a helyen, ahol ő szeretett volna játszani. Kiment és bebizonyította sok embernek ma, hogy tévedtek."

"Bármilyen lehetőséget kapok, mint D-end, megyek, kiadom magamból a legtöbbet. Ugyanazt fogom csinálni, amit a múlt héten."

HORTON: Miután 32 meccsen volt kezdö a Southern California-n, Horton aláírt a Carolina-hoz 2013-ban, mint egy draftolatlan szabad ügynök és játszott 10 meccsen újoncként, nyolc tackle-t és két sack-et szerezve. 

A múlt héten az első alkalommal volt kezdő NFL karrierje során. 

"Ez egy hihetetlen élmény. Egy draftolatlan szabad ügynökként - Az aljáról kezdve. Végigjártam az utamat, és büszke voltam magamra, hogy őszinte legyek," mondta Horton. "De azt hiszem, hogy már játszottam sokkal jobb meccset is." 

Horton a defensive play-ek 47 százalékában játszott a 2. héten - második Johnson után a defensive end-ek között. Mérete segít neki megállítani a szélső futásokat, és emiatt továbbra is sok játéklehetőségre számíthat.

EALY: A Panthers a jövőbe tekintett, amikor kiválasztotta Ealy-t a 2014-es Draft második fordulójában a Missouri egyeteméről. A jövő egy kicsit korábban jött a vártnál, és miután inaktív volt a szezonnyitón, Ealy 30 play alkalmával volt a pályán a 2. héten. Most már része a rotációnak. 

"Kony nagyon jól játszott." mondta Rivera. "Tetszett az erőfeszítés, amit adott." 

Ealy sokoldalúsága teszi őt különlegessé. Fizikai adottságai és főiskolai eredményei első körös tehetséggé tették sokak szemében. Azt elismeri, hogy a legnehezebb része az átállásnak a mentális része volt, mint ahogy a legtöbb újoncnak. 

"Úgy érzem, a játékom határozottan fejlődött," mondta Ealy. "De még mindig nagyon sokat kell tanulnom. Mivel ezen a szinten soha nincs mentség. Keményen kell dolgozni, és jobban kell csinálni."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu