A Panthers védeleme folytatja a dominanciát

A védelem koordinátorának, Sean McDermott-nak minden oka megvolt arra, hogy büszke legyen a csapatára, miután 24-7-re győztek a Detroit Lions ellen.

A védelemnek két fontos labdaszerzése volt, és az irányító Matthew Stafford-ot gyakran nyomás alá helyezve négyszer sack-elték. Stafford kedvenc célpontja az elkapó Calvin Johnson volt, akit 13-szor vett célba, de csak 6 sikeres elkapása volt, és 83 yardot szerzett.

"Remek védekezés volt..." kezdte McDermott. "Megvolt a labdaszerzés, ami kellett, és úgy fejeztük be a meccset, ahogy kellett."

"Meg lehet mondani a játékosok szeme alapján, és még az edzőket is ide sorolnám - nagyon koncentráltak. Tudták, hogy a győzelemért koncentrálniuk kell, és szerintem ezt tökéletesen teljesítették."

A Carolina nem szenvedett hiányt Greg Hardy inaktivitásával. Wes Horton, Kony Ealy és Mario Addison, akik 2.5 sack-et értek el a negyedik negyedben, remekül kitöltötték az űrt.

"Nincs sok plusz tervünk..." mondta McDermott. "Minden játékosunkra úgy nézünk, mint a kezdőcsapat bármely más tagjára, és úgy is várjuk el a teljesítményüket."

A front four nagyszerűen helyt állt, mint ahogy a secondary is, így nem is lett 25 yardnál hosszabb játéka a Detroit csapatának.

"Szerintem a secondary az egyik legjobb játékot mutatta." mondta McDermott. "Egységesek voltak, nagyszerűen helyezkedtek minden hosszú játéknál."

A Lions felett aratott győzelmük csak egy újabb példája annak, hogy Carolina védelme még mindig nagyon, nagyon jó.

Az utolsó 18 alapszakasz mérkőzésből 15 alkalommal a Panthers ellenfelei 20, vagy kevesebb pontot tudtak szerezni. A Panthers ellenfelei a 2014-es év két meccsén összesen 21 pontot szereztek.

A Lions robbanékony támadósorának lekapcsolásával felkelthették azoknak a figyelmét, akik eddig még nem nagyon vették észre, milyen védőjátékot is játszik Carolina. És most már csak olyanok vannak, akik azon törik a fejüket, hogy az idei védelem vajon jobb e, mint a tavalyi verzió.

"Szerintem az lesz, ha még nem is tartunk ott..." kezdte el Ron Rivera. "Sok emberünk van, akik már ebben a rendszerben játszanak több idény óta. Kezd is látszani az eredményeiken. Azt láthatjuk manapság, hogy mostantól már nem kell mondani, vagy ellenőrizni a játékosokat, mindenki tudja a feladatát. Még sok út áll előttünk, és hisszük hogy van még hova fejlődni." 

Thomas Davis linebacker hozzátette: "Hosszú út áll előttünk, de dolgozunk az ügyön. Még nem vagyunk a legjobbak a védelemben, de azok szeretnénk lenni ebben a ligában, és a vasárnapi meccsen megmutattuk, hogy igenis jó irányba haladunk."

"Még túl korai lenne ezt megmondani..." mondta McDermott arra a kérdésre, hogy az idei védelem jobb e. "Kérdezd meg 16 meccs után, vagy amennyi meccs kell ahhoz, hogy megbizonyosodjunk róla, és akkor megmondom."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu