Cotchery egykori csapata ellen játszik

Amikor Jerricho Cotchery három Pittsburgh Steelers-ben eltöltött szezon után aláírt a Panthers-hez az idei holtszezont követően, a veterán elkapó gyorsan otthon érezte magát.

"Elég zökkenőmentes volt. A srácok üdvözöltek engem az első napon," mondta Cotchery. "Egy becenevet is kaptam. DeAngelo Williams azt mondta: "Úgy nézel ki, mintha valakinek a nagybátyja lennél. Mostantól így hívunk: "Unc." (A nagybácsi angolul: uncle)

Cotchery, akinek 10 touchdown-ja volt a Pittsburgh-ben tavaly, olyan ütemet vett fel a két meccs alatt, amivel meghaladhatja a 2103-es elkapások és elkapott yardok számát, bár még be kell jutnia az end zone-ba. Szeretné az első touchdown-ját az egykori csapata ellen megszerezni, de nem csak azért, mert ez az ő egykori csapata. 

"A motiváció ugyanaz -, hogy próbáljam megcsinálni a play-t és segítsek a csapatnak megnyerni a mérkőzést" mondta Cotchery. "Számomra ez az év a 11., és még nem nyertem Super Bowl-t. Minden nap, amikor felébredek, ez az, amit akarok. Elképzelem, ahogy továbbmegy a trófea, miután megcsókoltam, és ünnepelek a csapattársaimmal."

Cotchery azt mondta, hogy kapott kézfogásokat és öleléseket egykori csapattársaitól, amikor a Panthers meglátogatta a Pittsburgh csapatát az előszezon finálén, de az új edzője tudja, hogy a korábbi hovatartozás még mindig szerepet játszik vasárnap. 

Ron Rivera gyakran mondta, hogy aki az egykori munkaadója ellen játszik, az egy másmilyen dinamikát ad a játékhoz, Cotchery mellett a guard Fernando Velasco-tól várja ezt a pályán. 

"Ezek a srácok játszottak abban a csapatban és jól játszottak," mondta Rivera. "Van egy kis történelmük, és ez olyasmi, ami mindig felkavar, mert ez olyan, mint ahol felnőttél. Ki akarsz menni, és játszani akarsz azok ellen a srácok ellen."

Cotchery - ugyanúgy, mint Rivera - elmondta, hogy a Steelers védelem átalakulóban van. A Pittsburgh jelenleg a 20. a teljes védelem és 25. a pontok tekintetében.

"Időre van szükségük, hogy úgy dolgozzanak, mint egy csoport, de repülnek mindenfelé és keményen játszanak." mondta Cotchery. 

És az egység, amelynek a korábbi Panthers safety Mike Mitchell is tagja, fizikai stílusban játszik. Ezt Cotchery megtapasztalta a Pittsburgh edzésein és meg fogja tapasztalni vasárnap, bár ezúttal ez egy kétélű kard.

"Ezek az emberek ismernek, és én is ismerem őket. Olyan lesz, mint az edzés," mondta Cotchery. "Ez egy nagy fizikumú csoport, akik büszkék arra, hogy erősek. Ez mindig is így volt, és az emberek megpróbálják fenntartani ezt a hagyományt. Mi is egy nagyon erős csoport vagyunk, így ez egy jó párharc lesz."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu