Mérkőzés összefoglaló: Panthers 19-37 Steelers

A legújabb Panthers siker képlete elsősorban a labda irányítása és védelme, valamint a futás blokkolása volt.

Ezt a képletet a Pittsburgh Steelers tókéletesen alkalmazta vasárnap este a Bank of America Stadium-ban. A Panthers 264 yard-ot engedélyezett 42 futásból, és a szezon első két labdavesztése valamint a 105 yard büntetés egy 37-19-es vereséget eredményezett.

"Nem játszottunk egy nagyon jó focit," mondta Ron Rivera. "Nem blokkoltunk jól előre, és nem állítottuk meg a futást nagyon jól. Ezt nem teheted a Pittsburgh Steelers csapata ellen."

A Steelers végrehajtotta a tervét közel tökéletesen, míg a Panthers segítette erőfeszítéseiket hibát hibára halmozva.

"Ez a története a játékunknak," mondta a tight end Greg Olsen. "Ez egy játék, ami nem nyersz meg, vagy elveszítesz - ezt eredményezte az összes olyan dolog, ahol többször lábon lőttük magunkat. Ez megnehezíti megnyerni a bajnokságot."

Három egymást követő Shaun Suisham field goal után a Steelers a 9-3-ra vezetett a félidőben.

A második félidő első labdabirtoklásánál a Pittsburgh linebacker-e Jarvis Jones sack-elte Cam Newton-t, aki hátrahőkölt dobni, kikényszerítve a fumble-t, amit a linebacker Jason Worilds szedett össze a Carolina 17yardos vonalánál.

"(Jones) megütötte a könyököm, és ez a fajta a tökéletes időzítés," mondta Newton "Jobban meg kell védenem a labdát. Jobb munkát kell végeznem a zsebben."

A Carolina kikényszerített egy igen fontos 3&out-ot. Vagyis azt hitték. Amikor Pittsburgh egy 29 yardos mezőnygól kisérlethez készült 4th&4-nél, a defensive end Wes Horton encroachment szabálytalanságot követtet el. 

"Ez egy nagy csalódás. Kiugrottunk, és nem csinálhatjuk ezeket a dolgokat," mondta Rivera. 

A baklövés a Steelers first down-ját eredményezte, és a következő play-benBen Roethlisberger egy 7 yardos touchdown passzt adott a wide receiver Antonio Brown-nak az end zone sarkába, amivel a Pittsburgh 16-3-ra vezetett.

"Ez történik," mondta Rivera. "Nem adhatsz egy jó QB-nak lehetőségeket, különösen a vörös zónában". 

Egy 40 yardos Graham Gano mezőnygól után a Panthers visszaszorította a Steelers-t a saját 8 yardos vonalára 2nd&22-nél. 

De a running back Le'Veon Bell, aki 147 yard-al fejezte be a mérkőzést, talált egy nagy lyukat középen, és áttört a secondary-n egy 81 yardos futással. Roethlisberger később megtalálta Brown-t az end zone-ban egy újabb 7 yardos touchdown-nal. 

"Nem állítottuk meg a futást," mondta a linebacker Luke Kuechly. "Ez egy fontos része a focinak az NFL-ben." 

A Carolina a comeback-re készült, amikor a tight end Greg Olsen a pálya szélén egy 37 yardos touchdown-t szerzett már a negyedik negyedben. 

Hogy csökkentsék a hátrányt, a Panthers védelem kikényszerített egy újabb időszerű 3&out-ot.

De jött az újabb katasztrófa, amikor a wide receiver Philly Brown próbálta Brad Wing punt-ját megszerezni a saját 12 yardos vonalánál. A labda először kicsúszott Brown kezéből, és miután újra összeszedte azt, Shamarko Thomas kiütötte a kezéből. A labda visszapattant az end zone-ba, és Robert Golden szerzett touchdown-t.

"Túl sokat akartam," mondta Brown. "Az okos játékot kellet volna csinálnom, és ráesnem, de felvettem."

A Steelers running back-je, LeGarrette Blount, aki 118 yard-ot futott, 37-13-ra növelte az előnyt, amikor megtalálta az utat az end zone-ba egy 8 yardos futással 05:38-al a vége előtt.

Derek Anderson fejezte be a többi játékot Newton helyett, akit háromszor sack-eltek, és ismételten kapott egy ütést.

"Megpróbáltam megvédeni őt," mondta Rivera. "Nem akartam látni, hogy még egyszer eltalálják."

Anderson félelmetes dobása és a wide receiver Kelvin Benjamin még jobb elkapása egy 35 yardos touchdown-t eredményezett az utolsó percekben, a Carolina pedig elszenvedte első vereségét a szezonban.

"2-1-el állunk most. Nem vesztettük el a reményt" mondta az offensive tackle Byron Bell. "Összefogunk és harcolunk. Tanulni kell belőle."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu