Futógondok Carolinában

Panthers futó hármasának kétharmada nem valószínű, hogy játszik, amikor a Carolina a Baltimore Ravens-hez látogat vasárnap, de legalább a harmadik visszatért a csapathoz. A kezdő running back DeAngelo Williams, aki az utolsó két mérkőzésen nem játszott egy combhajlító sérülés miatt, teljes értékű edzésmunkát végzett szerdán, először két hét után. 

"Ez biztató, hogy újra a pályán van," mondta Ron Rivera. "Bármikor visszakapsz egy fickót a sérült listáról, az fantasztikus. DeAngelo jól nézett ki ma. Darrin Reaves jól nézett ki ma. Kimászunk ebből." 

Reaves draftolatlan újoncként írt alá a Panthers gyakorló csapatából szombaton és vasárnap játszott a Pittsburgh Steelers ellen, Williams és a másik running back, Fozzy Whittaker hiánya miatt.

Tolbert biztosan nem játszik, mert a sérült tartalék/kijelölt visszatérés listára került, miután hajszálrepedéses sérülést szenvedett a bal térdében a Pittsburgh ellen. Stewart, aki kificamította a jobb térdét a Steelers ellen, pénteken számíthat újabb értékelésre. 

Rivera reméli, hogy Williams képes lesz elviselni a teljes terhelést a Ravens ellen.

Rivera megismételte, hogy a linebacker Thomas Davis állapotát is újraértékelik pénteken. Egy másik lehetséges opció Tolbert pótlására egy linebacker, de Rivera azt mondta, DJ Smith leigazolása nem Davis csípő sérülése miatt történt.

"Szeretjük DJ-t Ő volt az egyik utolsó srác, akit kivágtuk," mondta Rivera Smith-ről, aki részt vett a Panthers edzőtáborában. "Kapcsolatban maradtunk vele, mit hogyan csináljon. Volt egy nyitott helyzet, és úgy döntöttünk, hogy ezt tesszük."

Rivera elmondta, hogy Chase Blackburn és AJ Klein kezdene Luke Kuechly-vel, ha Davis nem tud játszani.
Smith a Carolina gyakorló csapatának is tagja volt, a Charlotte-i születésű és korábbi Appalachian State játékos várja a lehetőségét, hogy a Panthers-ben debütálhasson. 

"15-20 percre innen nőttem fel. Mindenkinek az álma, hogy játsszon az NFL-ben, de, hogy ez a szülővárosában legyen, ez egy igazán nagy dolog," mondta Smith. "Az elmúlt három hétben kimaradtam, de tanultam." 

Smith visszatérése mellett, a Panthers üdvözölte Jerricho Cotchery visszatérését az edzésekhez, miután a wide receiver hiányzott az utolsó meccsről egy combhajlító sérülés miatt. Az offensive tackle Garry Williams (hát), a safety Roman Harper (térd) és a cornerback Charles Godfrey (boka) nem edzett szerdán.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu