Kifizetődő lehet a sokoldalúság

A sokoldalúság erény az NFL-ben. És a Panthers a sokoldalúságát tesztelheti az 5. héten.

A defensive line és a futók előtt álló kihívás miatt alaposak az aggályok. A defensive end Charles Johnson a második egymást követő napon hiányzott az edzésről csípő sérülés miatt, ami azt jelenti, a Carolina már csak három defensive end-el edzett - Mario Addison, Wes Horton és Kony Ealy.

A vezetőedző Ron Rivera számít arra, hogy Johnson edzeni fog pénteken és játszani fog vasárnap a Chicago Bears ellen, de a Panthers-nek fel kell készülnie arra az esetre, ha nem tud játszani vagy korlátozott munkára lesz képes. Ennek eredményeként a defensive tackle Kawann Short és Star Lotulelei végzett néhány ismétlést defensive end-ként ezen a héten.

"Az egész D-line sokoldalú," mondta Addison. "Tudom, hogy ki tudjuk húzni. Jól leszünk."

A linebacker Jason Williams is sokoldalú. Ha szükséges, Rivera szerint Williams is beállhat a defensive end-ek sorába, ami a 3-4-es védelem látszatát keltheti.

"Csinálta már régebben, és egy fantasztikus blitzer." mondta Rivera. "Megvan ez a fajta képessége. Ha egy kicsit magasabb lenne, ő lehetne a kezdő külső linebacker a 3-4-es védelmében."

Rivera még nem biztos abban, hogy ki lesz a kezdő running back, de "nagyon kényelmesen érzi magát" a három lehetőség miatt.

"Minden embernek megvan a saját specialitása," mondta Rivera.

Fozzy Whittaker (comb) visszatért az edzéshez csütörtökön, és ő, valamint a draftolatlan újonc Darrin Reaves és az újonnan aláírt running back/fullback Chris Ogbonnaya valószínűleg megoldja a Carolina backfield forgását vasárnap. Jonathan Stewart (térd) nem edzett csütörtökön és nem valószínű, hogy játszani fog.

És a fullback Richie Brockel sem játszhat, így a tight end Brandon Williams fog kapni néhány fullback feladatot.

"Ő is ugyanabban a helyzetben van," mondta Rivera. "Fog játszani tight end-et és fullback-et is."

Ez kétségtelenül egy rögtönzött backfield, de ez nem számít. A Panthers biztos abban, hogy ez működni fog.

"Majd mi megmutatjuk, mire vagyunk képesek." mondta Whittaker.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu