Csökkentik Cam Newton futásainak számát

A sérülések és a vágy, hogy a jövőben ne sérüljön meg, visszafogták Cam Newton futó képességét. A vállalkozó szellemű védelmek szintén visszafogták futó képességét.

De egyik sem fogta vissza a fejlődési képességét, amivel teljes értékű irányítóvá válik. 

"Azt hiszem, jól dobta a labdát, ha nem jobban, mint eddig bármikor, amióta itt vagyok, és ez nem kis szó, mert ő mindig is elég hatékonyan dobta a labdát." mondta a tight end Greg Olsen. "Ahogy egyre egészségesebb és tovább javul a lába, úgy lesz egyre különlegesebb." 

A statisztikák természetesen Olsen véleményét támasztják alá. Newton passer rating-je 98,2, amivel a TOP10-ben van az NFL jelenlegi kezdő irányítói között és közel 10 ponttal magasabb, mint a tavalyi karriercsúcsa. A 63,8 százalékos teljesítési arányt is jobb, mint az előző szezonban, és nem dobott interception-t az első három meccsen. 

"Néhány dobása ma is hihetetlen volt," mondta a wide receiver Jerricho Cotchery a vasárnapi, Baltimore Ravens elleni vereség után. 

Amikor a Panthers veszít, mint az elmúlt két hétben, a beszélgetés eltolódik arra, amit az irányító nem csinált, és nem arról van szó, hogy mit csinált - ez az emberi természet. Senki sem tűnt fel, amikor a Panthers a Detroit ellen játszott a 2. héten és Newton első meccsét játszotta a szezonban, hogy Newton mindössze 19 yard-ot futott négy kísérletből. De azóta erröl beszél mindenki, mivel összesen 14 yard-ot ért el a négy kísérletből, amiből kettő ráadásul negatív eredménnyel zárult. 

"Ez az elmúlt pár mérkőzés meglehetősen egyedi volt." mondta Newton. "Amikor lehetőségem volt futni, megpróbáltam a legtöbbet kihozni belőle, de én nem fogom kiszolgáltatott helyzetbe hozni magam futással, amikor a védelem nem teszi lehetővé, vagy a játék nem engedi, hogy fussak. Ez nem egy másfajta gondolkodásmód - ez csak a kártyák kiosztása. Nem tudom megmondani a védelemnek, hogy: "Hé, srácok, menjetek oda, így tudok futni középen." Ez nem így működik. Nem Madden."

Ellentétben a videojátékkal, Newton-t valódi sérülések sújtják. Ott van a kilábalása a holtszezonbeli boka műtétböl, amely hosszabb volt, mint bárki várta volna, megbonyolítva az előszezonbeli borda sérüléssel, ami megrövidítette a felkészülési idejét. Mindezek mellett, ott van a természetes elhasználódás, amit minden NFL mérkőzés magában hordoz.

"A szívóssága az, amiről nem beszélünk eleget." mondta Olsen. "Könnyű beszélni arról, amit jól csinál, de a szívóssága az egyik legnagyobb tulajdonsága."

Newton jó úton halad afelé, hogy elismerjék a másik a legnagyobb tulajdonságát - a néha alábecsült labda dobási képességét.

"Úgy tekintek magamra, mint egy zseb irányító, aki képes futni," mondta Newton. "A testem gyógyul, lassan, de biztosan, és ez ad nekem egy csomó önbizalmat, amikor a futásra gondolok, vagy a labda eldobására. Remélem hamarosan képes leszek megmutatni a futó tehetségemet. Ha a futásom nagy hatással lehet a játékra, ki tudja? Bármi is legyen, továbbra is megpróbálom megvédeni a labdát, és fenntartani az offense-t a pályán, az utolsó téglalap felé haladva."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu