A Lions szerződtette Matt Prater-t

A Detroit Lions a várakozásoknak megfelelően bejelentette, hogy szerződtette a szabadügynök kicker Matt Prater-t. A Lions bejelentése szerint egyéves szerződést írtak alá az új játékosukkal. Prater most visszakerült első csapatához hiszen 2006-ban draftolatlan szabadügynökként a Lions-nál kezdte meg a pályafutását bár igaz, hogy egyetlen mérkőzésen sem lépett pályára.

A csapat korábbi rúgója Alex Henery két héttel ezelőtt egy, míg a hétvégén három mezőnygólt is elrontott így nem volt meglepő, hogy hétfőn megváltak tőle. Prater Jay Feely-t és Connor Barth-ot legyőzne nyerte el a posztot.

Prater-nek most járt le a négy mérkőzéses eltiltása amelynek oka egészen 2011-ig nyúlik vissza amikor a rúgó ittasan vezetve balesetet okozott és mindezt még azzal is tetézte, hogy elhagyta a helyszínt. Prater belépett a liga alkoholellenes programjába így folyamatosan megfigyelés alatt tudták tartani. Pár otthon elfogyasztott sör miatt megbukott az egyik vizsgálaton ezért megkapta az eltiltását.

Ezért a bizonyos pár otthoni sör miatt nagy árat fizetett Prater az eltiltása mellett. A Denver Broncos-al még két éves szerződéssel rendelkezett ami alapján 3 millió dolláros alapfizetés illette meg az idei, míg 3.25 millió dollár a következő szezonban. A mostani szerződésének anyagi részletei egyelőre nem ismertek de minden bizonnyal nem éri az 1 millió dollárt.

Prater a Broncos-nál a liga egyik legmegbízhatóbb kickerévé nőtte ki magát így a szerződtetésével vélhetően megoldódott a Lions problémája. Az idei szezonban Nate Freese és Henery után Prater már a harmadik Lions kicker lesz aki pályára fog lépni az alapszakaszban. Ez szokatlan Detroit-ban hiszen korábban 21 éven keresztül, 1992 és 2012 között Jason Hanson stabilitást jelentett ezen a poszton.

(nfl.com, Fotó: freep.com, twitter.com)