Nehéz a sackelés

Sack-et nehéz elérni az NFL-ben, és egy csomó tényező befolyásolhatja - olyan tényezők, mint a gyorsaság, az irányító mozgása, a játék kialakítása, double-team-ek és így tovább.

De az összes ilyen tényező jelentéktelen a defensive end Charles Johnson számára, aki a Chicago Bears elleni, 5. heti meccsig még nem szerzett sack-et ebben a szezonban.

"Mindig vállalom a felelősséget," mondta Johnson. "Csapatjátékos vagyok. Ha hibáztatni akarsz valakit, akkor engem hibáztass, mert a felelősség az enyém."

A nyolc NFL szezonja alatt, a Panthers defensive line vezetőjeként Johnson fáradhatatlanul dolgozik az edzések során, és akkor is, amikor pihenőnapja van, azért, hogy a sack eléréséhez szükséges legjobb helyzetbe hozza magát.

"Ő a vezetőnk, és mi követjük." mondta a defensive tackle Kawann Short. "Sok ember már kételkedett benne, de mi mögé álltunk."

Erőfeszítéseit siker koronázta vasárnap, amikor sack-elte Jay Cutler-t 3rd&9-nél a negyedik negyedben. Johnson verte a mellét, ünnepelt, felszabadítva a felgyülemlett energiát és frusztrációt.

"Jó érzés volt," mondta Johnson. "De nem vagyok elégedett."

Volt még egy fumble visszaszerzése, yard-veszteséges szerelése és passz levédekezése a győzelem során. Johnson-nak, aki már 55 sack-et ért el a Carolina csapatában, még egy sack kell, hogy a második helyen álljon a franchise történetében.

"Azt hiszem, ez volt a legjobb játéka az évben, nincs kétségem efelől." mondta a defensive koordinátor Sean McDermott. "Nagyon aktív. Gyors volt és határozott, amely része volt a jó pass russnak és a futás elleni védekezésnek is. Boldog voltam, hogy sokkal hatékonyabb volt és a kemény munka meghozta a gyümölcsét. Azt hiszem, most lendületet kap." 

A vezetőedző Ron Rivera szerint Johnson jól játszott, mielőtt megszerezte az első sack-et. 

"Többször voltak 3rd&long, 2nd&long szituációban. 85 futott yardon tartottuk őket, és ha ilyen dolgokat csinálsz, adsz magadnak egy esélyt." mondta Rivera. 

A szünetben, az öltözőben Johnson - a csapatkapitány - átadott egy üzenetet a csapattársainak és segített a Carolina-nak növeli a nyomást a második félidőben. 

"Azokról a dolgokról beszélt, amikről úgy érezte, hogy meg tudja csinálni, meg tudjunk csinálni." mondta Rivera. "Hangot adott a véleményének, és ha azt csinálja, akkor figyelj, mert Charles nem beszél sokat. Ám amikor mond valamit, és hajthatatlan, akkor tudod, hogy komolyan gondolja. Azt gondolom, ez volt a legfontosabb tegnap." 

A négy sack a Chicago ellen fontos építőköve a Panthers defensive vonalának. 

"Ez egy lépcsőfok," mondta Johnson. "Erre kell építeni, és megnézni, tudunk e jobbak lenni."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu