James Dockery a visszatérésről

Ez nem úgy sikerült, ahogy a cornerback James Dockery remélte, akitől a Panthers a végső keretszűkítésnél elköszönt, de ez nem akadályozta meg Dockery-t a végső cél elérésében.

"Néha sikerül, néha nem, de nem hagyhatod, hogy ez befolyásoljon abban, hogyan dolgozol és készülsz." mondta Dockery. "Folyamatosan edzettem és oda értem, ahol szerettem volna lenni."

Kedden, a Panthers a secondary-t ért sérüléshullám miatt újra szerződtette Dockery-t, aki az augusztus 30.-i keretszűkítés után is maradt Charlotte-ban. Továbbra is játékban maradt, volt egy próbajátékon a Jacksonville Jaguars csapatánál és meghívták egy edzésre a Detroit Lions csapatához is, mielőtt a régi csapatától jött volna a hívás.

Dockery visszatért a megszokott Bank of America Stadium edzőpályára szerdán, és nem úgy tűnt, hogy kiesett volna az ütemből.

"Jól nézett ki," mondta a head coach Ron Rivera. "Úgy néz ki, hogy jó formában van, és szembetűnően jól emlékszik mindenre. Megkapta az első adag ismétlést ma, mind az alap, mind a nickel helyzetekben, és egy csomót gyakorolt a speciális csapattal is. Játszani fog. Ott lesz vasárnap."

A cornerback Bene Benwikere és Josh Norman aközött a 10 Panthers játékos között volt, akik nem edzettek szerdán. Benwikere lényegében kizárta magát a vasárnapi, Cincinnati elleni játékból, mert boka sérülést szenvedett a Chicago Bears ellen, amikor egy mezőnygól kísérletnél megsérült.

"Meglátjuk, hogy megy a jövő héten. Remélhetőleg csak egy hetet hiányzom," mondta Benwikere. 

Norman agyrázkódást és váll sérülést szenvedett a Bears ellen. 

"Josh esete ijesztő volt, bár ma átment az első teszten." mondta Rivera. "Biztosan tudjuk folytatni a protokollt, és meglátjuk, hogy néz ki pénteken. Bene és Josh is sérüléseket szenvedtek, ezért kellett lépni azon a poszton." 

Dockery visszahívása mellett rengeteg érv szólt. Amellett, hogy ismeri a Panthers-t - 12 meccset játszott Carolina-ban az elmúlt két szezonban - ügyes a speciális csapatban is, egy olyan területen, ahol Benwikere és Norman is fontos szerepet játszott. 

Plusz, Dockery a múltban bebizonyította, hogy egy szilárd lehetőség a secondary-ban. Jelentős mértékben járult hozzá a defensive backfield munkájához a 2012-es szezon utolsó hónapjában, és kezdőként számítottak rá 2013-ban, mielőtt a hüvelykujja eltört az előszezonban, majd egy váll sérülés az alapszakasz felénél végleg megtörte volna. 

Ha Norman nem tud játszani vasárnap, a Panthers először Antoine Cason-hoz és Melvin White-hoz fordul corner-ként - a tandem kezdő volt a Carolina első négy meccsén, mielőtt Norman kezdett volna White helyén a múlt héten. A Benwikere által képviselt nickel pozícióban először CharlesGodfrey játszhat, a veterán játszott nickel poszton, miután safety pozícióból áthelyezték a holtszezonban. 

Godfrey, aki Benwikere sérülése előtt safety volt, örül, hogy egy hosszabb lehetőséget kap nickel-ként, de nem ünnepli. 

"Bármikor bárki a csapatban lesérül, az nehéz," mondta Godfrey. "Szükségünk van mindenkire."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu