Jason Avant és az új csapata

Miután elhagyta a Philadelphia Eagles-t, ahol mind a nyolc NFL szezonját töltötte, a wide receiver Jason Avant talált magának egy új otthont. Miután a top négy elkapó távozott a holtszezonban, a Carolina Panthers kereste az új elkapókat. Egy értelmes találatnak tűnik - egy megbízható támadó és az offense keres egy megbízható támadót. 

De a labda védekező oldalán is nagy szerepet játszott valaki abban, hogy Avant és a Panthers egymásra találtak.

"Azt akartam, hogy biztosan a birtokában legyen minden olyan információnak, amire szüksége van, hogy egy jó, megfontolt döntést tudjon hozni." mondta a defensive koordinátor Sean McDermott.

McDermott az Eagles edzői stáb tagja volt Avant első öt évében, és időről időre találkoztak, amióta McDermott csatlakozott a Panthers-hez 2011-ben.

Még így is, pontosan milyen jelentős szerepet játszik a defensive edző egy szabadügynök offensive játékos leigazolásában? 

"Azt mondta: "Jason, a National Football League egy üzlet, de a különbség az, hogy itt van egy jó egyensúly az üzlet és az élet között."" mondta Avant. "Az élet arról szól, hogy törődsz az emberekkel, és azt mondta, a Carolina Panthers valóban törődik az emberekkel. Le lehet ülni és lehet beszélgetni Dave Gettleman-nel 20 percig minden egyes nap - csak leülni és beszélni. Általában nem látsz ilyen fajta hozzáállást a GM-től és hasonló emberektől ebben a bajnokságban."

Amikor Avant Carolina-ba látogatott tavasszal, körülbelül egy órát töltött McDermott-al.

"Csak egy ideig Jason-nel akartam lenni és biztos akartam lenni abban, hogy jól érzi magát egy idegen helyen, a hol nem ismer senkit, és az emberek sem ismerik." mondta McDermott. "Azt akartam, hogy kapjon egy kis betekintést abból, milyen egy szokásos nap a Panthers életében. Számomra ez egy kicsi rejtett gyöngyszem, ami itt van. Ez egy remek hely az élethez, egy remek hely a családnak. Ismerve Jason-t, tudom, hogy ő nagyon család-centrikus és hívő, és tudtam, hogy beilleszkedik majd a közösségbe. Azt is tudtam, hogy Jason segítene nekünk."

Amikor Avant újonc volt 2006-ban, McDermott - aki végül defensive koordinátor lett Philadelphia-ban - akkor volt az Eagles secondary edzője. Avant azonnali segítséget jelentett, és bár soha nem volt az elkapócsoport középpontjában, megbízható lehetőség volt szinte minden vasárnap nyolc szezonon keresztül.

"Emlékszem, amikor draft-oltuk, azt hallottam, hogy hihetetlen keze van." mondta McDermott. "Az a srác, akit (az irányító) Donovan (McNabb) keresett, mert ha a labda a közelébe ment, ő elkapta. Erős, nagy keze van, és tudja a játékot. Támogatja az irányítót."

Ugyanez a történet a Carolina-ban eddig. Avant nem volt a Panthers vezető elkapója, de legalább egy elkapása minden meccsen volt. Volt néhány nagy elkapása is. 

A 2. héten, a Detroit Lions ellen Avant egy 14 yardos touchdown elkapással vetette észre magát, amivel a Panthers vezetett a harmadik negyed végén, majd volt egy 21 yardos elkapása 3&12-nél, a negyedik negyed felénél, amely előkészítette a mérkőzést eldöntő TD-t. 

És a múlt héten, a Chicago Bears ellen, Avant egymás után egy 20 és egy 22 yard-os elkapást mutatott be, ami után a Panthers az első félidő végén touchdown-t ért el, 21-14-re faragva a hátrányt, végül pedig 31- 24-re nyerve a meccset. 

"Amikor úgy érzed, hogy az emberek törődnek veled," mondta Avant "akkor sokkal könnyebb elkapni, ha 3&2 van és a linebacker feléd rohan."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu