Beharangozó: Bengals - Panthers (6. hét)

Panthers (3-2) abban a reményben lép pályára, hogy két sorozat is megszakad vasárnap, a Cincinnati Bengals (3-1) ellen a Paul Brown Stadium-ban.

A Bengals 11 egymást követő alapszakasz meccset nyert hazai pályán, és a Panthers nyolc egymást követő mérkőzésen kapott ki AFC North csapattól.

"Egy csomóan beszélnek az AFC North csapatok elleni játékunkról, hogy milyen erősek vagyunk és hogy erősnek kell lennünk." mondta a linebacker Thomas Davis. "Az emberek megkérdőjelezik ezt, és mi elfogadjuk a kihívást. A szívünkre vesszük. Szóval ki fogunk menni oda, és megmutatjuk, mire vagyunk képesek."

A Carolina egy izgalmas, Chicago Bears elleni comeback győzelem után lép pályára, míg a Cincinnati arra törekszik, hogy visszatérjen régi formájához, miután elszenvedte első vereségét a szezonban - egy aránytalanul nagy vereséget a New England Patriots-tól a Monday Night Football mérkőzésen.

"Elöl kell nyerni mindkét oldalon - ahol a játékok eldőltek (megnyert és elvesztett) nekünk ebben az évben," mondta a head coach Ron Rivera. "Ha megnézzük (a Bengals-t), akkor valószínűleg ők is ugyanezt mondják."

A line of scrimmage kontrollálása ismét kiemelkedő lesz. Íme néhány egyéb fontos szempont, ami a mérkőzés végeredményét is befolyásolhatja.

Felkészülni a Bengals gyors passzaira: 

A Bengals irányítója, Andy Dalton gyorsabban passzol, mint bármelyik másik irányító a bajnokságban. A Cincinnati offense így működik, és emiatt nehéz siettetni az irányítót.

Tény, hogy a Bengals csak egy sack-et engedett ebben a szezonban - ezzel a statisztikával a Panthers pass rusher-ei nagyon is tisztában vannak.

"Láthatod, hogy milyen gyorsan szabadul a labdától az irányító." magyarázta Davis. "Nem számít, milyen blitz van, vagy hogy milyen a D-line, amikor az irányító úgy szabadul a labdától, ahogyan csak Dalton tud, akkor nem lesz képes nyomást gyakorolni rá. "

Szóval hogyan lehet ezt levédekezni? A Panthers-nek fel kell készülnie arra, ha Dalton a robbanásveszélyes running back-et, Giovani Bernard-ot veszi célba, vagy gyors, időzített labdákkal keresi az elkapókat. A defensive line által a line of scrimmage-en levédekezett passz is segíthet.

Ha ez sikerül, akkor a hosszabb down-oknál már lehetséges az irányító siettetése.

"2nd és 3rd&long helyzetekre kell kényszeríteni őket," mondta Rivera.

"Ha megtartja a labdát, akkor képesek leszünk arra, hogy nyomást gyakoroljunk rá, tudom." tette hozzá a defensive end Mario Addison.

A futójáték: 

A Panthers már várja a kitörési lehetőséget a futójátékban, és a Bengals egy olyan egység, amely a 27. a futás elleni védekezésben. 

De a Cincinnati kapott egy nagy lökést a futás elleni védekezésben ezen a héten a Pro Bowl linebacker Vontaze Burfict visszatérésével. 

"Fel kell készülni rá." mondta az irányító Cam Newton. "Ez a linebacker hadtest nagyon erős." 

És amikor Newton hátralép a passzhoz, akkor számíthat a különböző front és blitz támadásokra. 

"Rengeteg különböző arcuk van." mondta Newton. "Van egy csomó blitz csomagjuk, és van egy csomó tehetség a védelmükben. Folyamatosan haladni kell előre és be kell fejezni a drive-okat."

Sérültek: 

A Bengals sztár elkapója, A.J. Green várhatóan hiányozni fog a vasárnapi meccsről lábujj sérülés és Marvin Jones sem játszik boka sérülés miatt. Marad Mohammed Sanu, mint go-to célpont Dalton-nak.

A másik oldalon, a Carolina sérülései a secondary-t érintik. A cornerback Josh Norman (agyrázkódás) és Bene Benwikere (boka) nem fog játszani. Melvin White és Charles Godfrey játszik helyettük.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu