Beharangozó: Vikings - Bills (7. hét)

Preview Vikings-Bills_RegularSeason7_1Itt a vasárnap, azaz pályára lép a Minnesota Vikings csapata. Most ezt idegenben, a Buffalo Bills vendégeként tesszük meg.

Kötelező a javítás, mondhatnánk ezt ilyen nyugodtan és végül is teljesen igazunk is lenne. Ezen a héten a Buffalo Bills vendégei leszünk a Ralph Wilson Stadium-ban.

Az előző fordulóban mindkét csapat vereséget szenvedett, ráadásul mindketten pont csoportellenféllel szemben. A Bills a Patriots-tól 37:22-re, míg a Vikings a Lions-tól 17:3 -ra kapott ki. Remélhetőleg egy brusztolós meccset láthatunk majd, hiszen egyik félnek sem feltétlenül olyan eddig a szezon amilyet várt előzetesen.

A Vikings legnagyobb kérdőjele most a támadófal erőssége és teljesítménye. Ha továbbra is hozzák idei, szerencsétlen megoldásaikat, akkor nem sok jóra számíthatunk, hiszen a a Bills védelme nagyon jó az irányító siettetésben. Idén nem tartozik a csapat meghatározó erősségei közé a futás sem, 119.8 yardos meccsenkénti átlaggal még a TOP10-ben sem vagyunk benne. Ez itt most nagy gondot jelenthet, hiszen a liga legjobb futás elleni védelmével kell majd farkasszemet néznünk vasárnap. A Bills átlagosan mindössze 67.5 yardot enged ellenfeleinek meccsenként. Matt Asiata-nak és Jerick McKinnon-nak szóval lesz dolga, nem is kicsi.

Futó poszton nálunk egy probléma van jelenleg. Matt Asiata jól tud ütközni, de egyáltalán nem tud futni, McKinnon pedig jól tud futni, de nem tud ütközni. Sajnos eme két tulajdonság egyszerre egyik futónkban sincs meg (még), így Zimmer elmondta, hogy gyakran cseréli majd a futóit, a szituációhoz alkalmazkodva fognak szerepelni.

Ha már futás ellen kevésbé tudjuk megszorongatni aktuális ellenfelünket, rá kell menni a passzjátékra. Teddy Bridgewater reményeink szerint nem szeppent meg attól, hogy a múlthéten háromszor is eladta a labdát és újult erővel, magabiztosan vég neki a Bills elleni találkozónak. Sajnos eddig messze nem úgy alakul az idényünk mint szerettük volna, hiszen már idén is volt három különböző kezdő irányítónk, holott maximum kettőt terveztünk. A sérüléseket persze nem tudhatjuk előre, így ebbe bele kell törődni. Bridgewater viszont most egészséges, így vezére kell, hogy legyen a Vikings-nak. A passzjátékunk az egyik lehet legrosszabb a ligában, nálunk csak két csapaté rosszabb. Átlagosan 200 yardot sem érünk el a találkozókon. Az talán jó hír, hogy a Bills passzvédekezése az egyik legrosszabb a ligában, bőven 250+ yardot kapnak meccsenként. Ha Teddy jól összetud játszani célpontjaival, főleg Wright és Ford volt a keresett játékos az elmúlt meccseken, akkor jók lehetünk. Cordarrelle Patterson viszont nagyon eltűnt az utóbbi pár meccsen, vagy nem kap felé irányuló passzt vagy nem tudja azokat megszerezni. Ha őt jobban be tudnánk vonni a játékba, esetleg még futóként is nagyot lendítenie az akadozó offense-n. Ugyanez Greg Jennings.

Ez persze csak akkor lesz eredményes, ha van fal. Kulcsfontosságú lesz itt Matt Kalil szerepe, aki ebben a szezonban eddig semmit nem tud felmutatni pozitív oldalról. Negatív oldalról persze van mit megemlíteni. Róla hatszor seckelték be az irányítót, 3 alkalommal ütötték meg és 16 passzsiettetést engedett eddig az ellenfeleknek. A Kalil Hughes párharc itt döntő lesz, hogy a Bills DE-jét mennyire tudja féken tartani a Vikings OT-je.

A védelemmel alapvetően nincs nagy baj, talán ha a meccs elején nem ragadnának az öltözőben és nem csak akkor kezdenének el játszani, mikor 7 vagy 14 ponttal megy az ellenfél, na az például jó lenne. Kyle Orton lesz ellenfelünk irányítója, akinek vezetésével idén már két csoportellenfelünket, a Bears-t és a Lions-t is megverte a Buffalo. Nem lenne jó beállni a sorba.

Greenway játéka kérdéses, akárcsak a Floyd-é. Greenway hiányát már az elmúlt három meccsen is élvezhettük, így az ő esetleges nem szereplése nem váltanaki nagyobb hiányosságokat az eddigieknél. Na persze azzal most viszont számolni kell, hogy Gerald Hodges, az ő cseréje most nem tud majd játszani, így valószínű Audie Cole fog lehetőséget kapni kezdő LB-ként Barr és Brinkley mellett.

A secondary-ben Harrison Smith játékával nincs semmi gond, hozza a megszokott teljesítményt, labdákat is szerez, reméljük erre számíthatunk a Bills ellen is. A CB sorban viszont jó lenne, ha javulás lenne, hiszen Captain Munnerlyn szerintem nem hozott akkora átütő javulást mint vártuk, sőt néha elég érdekes dolgokat művel. Rhodes ismét találkozik Sammy Watkins-al, akivel az egyetemen rivális csapatoknál játszottak. Most ismét ellene kell játszania, meglátjuk mire megy vele. Ez a párharc is kulcsfontosságú lesz a meccsen.

Az lenne a lényeg, hogy a támadófal megvédje az irányítót és segítse a futók futásai, így tudnánk előrehaladni és nem utolsósorban pontokat érnénk el, ami már nagyon kellene a csapatnak, akárcsak a sikerélmény.

A találkozó magyar idő szerint vasárnap 19 órakor kezdődik.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com