A Vikings ismét London-ban, de mi volt eddig?

Negyedik alkalommal érkezik a Vikings csapata az öreg kontinensre, hogy ismét megmérkőzzön aktuális ellenfelével az alapszakaszban. A Minnesota Vikings eddig három alkalommal lépett pályára Londonban az NFL International Series keretében, és mindhárom alkalommal győztesen hagyta el a pályát. 

Az első londoni mérkőzésüket 2013-ban játszották a Pittsburgh Steelers ellen a Wembley Stadionban, ahol 34-27 arányban győztek. A csapat kiemelkedő teljesítményt nyújtott, különösen Adrian Peterson, aki 140 futott yardot és 2 touchdownt szerzett. Christian Ponders sérülése miatt Matt Cassel volt az irányító ezen a találkozón, aki 248 passzolt yarddal és 2 touchdown passzal vezette győzelemre a Vikings-t. Emlékezhetünk ezen a meccsen Greg Jennings 70 yardos TD elkapására is, ami megalapozta a későbbi sikert. Fontos volt akkor az a győzelem, mert 0-3-as mérleggel érkeztünk az angol fővárosba, akárcsak az ellenfelünk, a Steelers.

A második londoni meccsre 2017-ben került sor a Twickenham Stadionban, ahol a Cleveland Browns volt az ellenfél. A Vikings 33-16-ra nyert ezen a találkozón, amelyen Case Keenum irányította a csapatot, 288 passzolt yarddal és 2 touchdown passzal. A védelem szintén fontos szerepet játszott a győzelemben, különösen a második félidőben, amikor a Browns mindössze 3 pontot tudott szerezni. Adam Thielen is kiemelkedett 98 elkapott yarddal és egy touchdownnal. Thielen különösen örült annak, hogy TD-t szerzett ugyanis bemutathatott egy igazi labdarúgós térdencsúszós gólörömöt.

A Vikings harmadik londoni mérkőzését 2022-ben játszották a Tottenham Hotspur Stadionban, ahol egy szoros mérkőzésen 28-25 arányban győztek a New Orleans Saints ellen. Greg Joseph, a Vikings rúgója öt mezőnygólt szerzett, köztük a győztes 47 yardos rúgást a meccs végén. Kirk Cousins irányító 273 passzolt yarddal zárt, míg Justin Jefferson 147 elkapott yardot és egy futott touchdownt szerzett.

Összességében a Minnesota Vikings eddig veretlen Londonban, 3-0-s mérleggel, 95 szerzett és 68 kapott ponttal. Minden adott, hogy ez a szép sorozat most vasárnap folytatódjon, ahol majd a New York Jets csapatával mérkőzünk meg.

Forrás:

Minneosta Vikings Magyarország

hungarianvikings.com