A lelkes újonc Norwell lenyűgözően játszik

Az emberek értékelik a lelkesedést, és a labdarúgásban a lelkesedés kiemelkedik. A draftolatlan újonc guard Andrew Norwell kiemelkedik fizikailag - és hosszú göndör hajával. A támadó koordinátor Mike Shula azt mondta, "Hatalmas." De a lelkesedés az, amire mindenki azonnal felkapja a fejét, amikor a pályára lép. 

"Ahhoz, hogy profi futballt játssz, meg kell szeretni a futballt," mondta a támadófal edző John Matsko. "Ez a fickó szereti a focit." 

Amikor a kezdő right guard Trai Turner bokája és térde kificamodott az első negyedben a múlt heti mérkőzésen, a Green Bay Packers ellen, Norwell-t hívták fel. Fernando Velasco lett a jobb guard és Norwell lépett a bal oldali guard pozícióba. 

Norwell alig várta, hogy az első alkalommal pályán lehessen az idei alapszakaszban, és a huddle-ban is mindenki tisztában volt ezzel. 

"Tudod, hogy ott van a huddle-ban, mert ott fog kiabálni minden alkalommal." mondta az irányító Cam Newton. 

Newton ennek megfelelően az újonc guard-ot "All Yell Norwell" néven becézte (Mindig Üvöltő Norwell). 

"Nagyon izgatott volt." mondta a center Ryan Kalil mosolyogva. "Fel volt pumpálva." 

Norwell lenyűgözően debütált. Felkészült volt, erős és könyörtelen - mindig ezeket a kifejezéseket használja, amikor leírja a stílusát. 

"Nem akartam, hogy a csapattársam lesérüljön, ezért kimentem és teljes szívből játszottam." mondta Norwell.

Kivívta Kalil, a négyszeres Pro Bowler és csapatkapitány tiszteletét, ahogy közeledett a mérkőzés.

"Az erőfeszítése kiemelkedő." mondta Kalil. "Szeretem a hozzáállását a játékhoz. Szeretem azokat a srácokat, akik önzetlenek, és ő egy olyan srác, aki nagyon önzetlen. Mindent meg fog tenni, amit tud, hogy segítsen a csapatnak. Az ilyen fajta srácokkal szeretsz játszani."

"Remek hozzáállása van a kemény munkához, nagyszerű hozzáállása van a kapott lehetőségekhez, és azt hiszem, hogy ez át fog terjedni a csapattársaira is." mondta a vezetőedző Ron Rivera. 

Ez már megtörtént. 

"Rendkívül magasra rakta a lécet saját magának - ezt mondtam neki tegnap," mondta Newton.

Ez egy kis dicséret az újonc Ohio State játékosnak akit draftolatlanként igazoltak. 

A Panthers megragadta a lehetőséget, leigazolta Norwell-t a draft után. Matsko dicsérte az Ohio State támadófal edző Ed Warinner munkáját, aki segített Norwell-nek kidolgozni egy jó kiindulópontot és az alapokat. 

"Warinner Mester a részletekről beszélt, a helyes dolgokról." mondta Norwell. "Ez csepegtette belém az alapértékeket. Megtanultam, hogyan kell a helyes úton járni." 

Norwell, a háromszoros All-Big Ten konferencia választás 50 meccsen játszott, 39 alkalommal kezdőként az Ohio State-en. Ez a tapasztalat segítette az NFL-be történő beilleszkedését.

"Nem hiszem, hogy ez túl nagy lenne neki," mondta Rivera. "Miután játszott az Ohio State-en nagy meccseket, azt hiszem, hogy ez segített neki az átállásban." 

Norwell most a Panthers-ben játszik nagy játékokat, a következőt vasárnap az uralkodó Super Bowl bajnok Seattle Seahawks ellen. 

Turner és a guard Amini Silatolu sérült, így várható, hogy Norwell először lesz kezdő karrierje során bal oldali guard-ként. És iztos lehetsz benne, hogy izgatott lesz. 

"Szenvedéllyel játszik. Szeretjük, ahogyan játssza a játékot." mondta Matsko. "Nagyon magabiztos fiatalember, és kemény, mint a kő - mind szellemileg, mind fizikailag. Azt hiszem, igazán fényes jövő áll előtte az NFL-ben és a csapatunkban."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu