Greg Olsen a Seahawks elleni mérkőzésről

A tight end Greg Olsen mindig várja a kihívást egy elit NFL csapat ellen, különösen, amikor a Panthers sorsolása egy nehéz sorozat kezdete.

"Tudjuk, milyen jók a labda mindkét oldalá, néhány hónappal a Super Bowl után" mondta Olsen, akinek csapata a Seattle Seahawks-t fogadja vasárnap. "Ez egy nagyszerű meccs lesz, és nagyszerű lesz a hangulat."

Miután szoros vereségeket szenvedtek a Seahawks-tól az elmúlt két szezonban hazai pályán, a Panthers abban reménykedik, hogy a harmadik alkalommal megtörik a varázs.

"Nem sokkal kaptunk ki tőlük az elmúlt két évben." mondta Olsen. "Kihagytunk egy pár drive-ot az elején, amikor volt néhány ígéretes field pozíciónk, és az utolsó drive-nál jöttünk fel, ami kevés volt. Meg kell csinálni. Nem adhatsz pofont magadnak olyan csapatok ellen, mint ők. Túl jók."

A szezonnyitón tavaly, a Carolina fej-fej mellett haladt a Seattle csapatával, akik az NFC bajnokai lettek az előző évben. 12-7-es hátránynál, közeledve az utolsó öt perchez, a Panthers mélyen a Seattle területén volt, de elherdálta a lehetőséget, amikor DeAngelo Williams elvesztette a labdát egy hosszú futás végén, a 8 yardos vonalon. 

A Panthers kijavította a vereséget, és 12-4-el fejezte be a szezont. A Seahawks megnyerte a Super Bowl-t.

2012-ben az újonc QB Russell Wilson hozta az 50%-os Seattle csapatát a Bank of America Stadium-ba az 5. héten, amikor a Panthers megpróbált javítani az 1-3-as kezdésen. 16-12-es hátránynál közeledve az utolsó négy perchez, a Panthers nem tudta megcsinálni a 4th&goal kísérletet az 1 yardos vonalon. A sors úgy hozta, hogy a Seahawks védők a formáció rossz oldalán sorakoztak fel, de végül kijavították a hibát és megállították Olsen játékát. 

Míg Wilson átutazik az országon a harmadik egymást követő szezonban NFL karrierjének elején, hogy szembenézzen a Panthers-el abban az államban, ahol az egyetemi futballt játszotta, egy másik egykori North Carolina State irányító - Philip Rivers, a San Diego Chargers játékosa - soha nem volt még Charlotte-ban, mióta 2004-ben újonc lett. 

Az NFL jelenlegi sorsolási formulája alapján egy csapat három egymást követő szezonban játszhat egy másik divízió csapatával. 

Ugyanabban a konferenciában, de különböző divízióban szereplő csapatok gyakorlatilag bármennyit játszhatnak egymással. Az átrendeződés 2002-ben szétválasztotta a Colts és a Patriots csapatát, mégis minden szezonban találkoznak. Azért, mert megnyerték a divíziót, és a képlet alapján összekerültek - bár ezek a meccsek oda-vissza zajlottak Indianapolis és Foxborough között. 

Még ennél is valószínűtlenebb, hogy a Panthers 10 alkalommal játszott a Cardinals ellen 11 év alatt, 2001-2011 között. Mindkét csapat fel és le hullámzott a divízióban, de szinte mindig tükrözték egymást.

Háromszor fordult elő a franchise történetében, hogy a Carolina vendégként három egymást követő szezonban is nem divízióbeli ellenfélhez látogatott. Mindig nyertek Washingtonban 1999-2001 között, kétszer nyertek Minnesota-ban (2000-02) és kétszer kaptak ki a New York Giants csapatától (2008-10). 

Az egyetlen alkalommal, amikor a Panthers három egymást követő szezonban vendégül látott egy nem divízióbeli csapatot, akkor a Dallas Cowboys mindháromszor nyerni tudott Carolina-ban (2005-07). 

A Panthers reméli, hogy elkerülik a hasonló eredményt a Seattle ellen. 

"Ez egy nagy győzelem lenne számunkra." mondta Olsen. "Biztos vagyok benne, hogy a rajongók izgatottak."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu