Dockery a következő a nickel poszton

Egy hónappal ezelőtt James Dockery bármit megtett volna, hogy újra megoszthassa az öltözőt Charles Godfrey-vel és a többi Panthers defensive back-el. Szerdán Dockery beköltözött Godfrey szekrényébe. 

"Ez egy kicsit furcsa. Soha nem akarsz látni elmenni senkit, akivel közös vér, verejték és könnyek között dolgoztál, de ez a fenevad természete." mondta Dockery, aki a tervek szerint kezd a nickel cornerback poszton Godfrey helyén vasárnap, két nappal azután, hogy a hét éves veteránról lemondtak. "Láttuk már ilyen dolgokat megtörténni, de ez mindig megérint egy kicsit. Godfrey jelenléte a DB szobában meghatározó volt, amióta itt voltam. De ez egy üzlet, és ha nem teszed, amit kell, akkor bármelyikünk lehet."

Dockery a Panthers utolsó keretszűkítésénél maradt ki a keretből, de újra leigazolták október 7.-én a cornerback Bene Benwikere és Josh Norman sérülése miatt. Benwikere már kezdő volt nickel poszton, mielőtt boka sérülést szenvedett a Panthers Chicago Bears elleni győzelme során, október 5-én. 

A vezetőedző Ron Rivera azt mondta, Dockery lesz az első ember, aki nickel-ként pályára lép, amikor a Seattle Seahawks látogat a Bank of America Stadium-ba vasárnap. 

"Ez egy nagyon kemény lépés volt." mondta Rivera. "Sokkal inkább, mint bármi más, de így kaptunk egy lehetőséget, hogy megnézzünk néhány fiatal srácot. Van néhány dolog, amit szeretnénk megnézni. Ahogy telnek a hetek, utána fogunk értékelni. Majd meglátjuk." 

Rivera azt mondta, a csapat megtette "a megfelelő lépés"-t Godfrey elküldésével, utalva arra, hogy egy másik defensive back kerülhet az 53 fős keretbe egy bizonyos ponton. 

A 10 fős gyakorló csapatban ott van többek között a másodéves safety Robert Lester - aki ebben az évben oda-vissza ugrál az aktív keret és a gyakorló csapat között - és az újonc cornerback Carrington Byndom.

Aztán ott van DeAndre Presley, aki wide receiver-ként edzett az első héten, amikor visszatért az edzésekhez a múlt héten. Presley három hétig gyakorolhat a Panthers-el, ezután kell eldönteni, hogy eltávolítják e a PUP listáról, és szerdán a nickel corner poszton edzett. 

"Cornerként kerültem az NFL-be, és megtanultam a nickel-t a védelemben. Most már csak a technikát kell megtanulnom." mondta Presley. "Ez kihívás, de jó móka. Ha ragaszkodsz ahhoz, amit tanultál, akkor minden rendben lesz." 

Ebben a pillanatban azonban Benwikere még mindig sérült, az elsődleges cseréje Dockery. 

"Nagyszerűen érzem magam a nickel poszton, és ez egyre jobb lesz." mondta Dockery. "Eleinte egy kicsit rozsdás voltam, de az edzők nagyszerű munkát végeztek velem ezen a poszton, és azt hiszem, én is jó munkát végeztem eddig." 

Dockery helyettesítette Godfrey-t a Packers elleni mérkőzés végén nickel poszton, ami úgy tűnik, hogy egyre fontosabb az NFL-ben, ami passz orientálttá válik. Több mérkőzésen ebben az évben - bár lehet, hogy nem éppen a Seattle ellen - a Panthers már szerepeltetett egy ötödik defensive back-et a defensive játékok több mint felénél.

"Az offense-ek már az egész pályát bejátsszák, és a legkönnyebb dobások most a slot pozícióban vannak," mondta Dockery. "Tehát a liga legjobb sportolói közül néhány most belül játszik. Ez határozottan egy fontos poszt." 

Godfrey szerepet játszott Dockery fejlődésében, és talán még mindig ezt teszi. Dockery már megértette a foglalkoztatottság törékeny jellegét, és becsúszott Godfrey helyére - és a szekrényébe - ami megismétli ezt a tényt. 

"Emlékszem arra, hogy az NFL jelentése "Not For Long" (nem sokáig)" mondta Dockery. "Így meg fogok tenni minden tőlem telhetőt, hogy biztosan maradhassak."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu