Mi legyen Beasonnal?

Jelenleg nem a világ legszerencsésebb embere Jon Beason. Utolsó évei a Panthers-nél sorozatos sérülései miatt borzasztóan alakultak, tavaly pedig egy hetedik körös választási jogért cserébe csapatunkhoz került, ahol új otthonra talált. Tartósságával nem volt probléma, játéka pedig a teljes védelemre hatással volt. Az offseasonban meg is kapta új szerződését, azóta viszont újra átok ül rajta.

Beason kés alá feküdt és befejeződött számára a szezon. Nem ez az első ilyen eset Beason pályafutása során, 2011-ben 1, egy évre rá pedig 4 mérkőzésen tudott csak pályára lépni. Idén szinte egy teljes mérkőzése sem volt, játéka pedig visszaesett 2013-hoz képest. Itt jön képbe a szerződése. Tavasszal 3 évre írt alá egy 17 millió dollárért, amely 6 milliós garantált összeget tartalmaz.

Farnehéz kontraktust kapott, 2014-ben mindössze 3,1 millió dollárt foglal el a fizetési sapkából. Ez 2015-re 7,3 millióra emelkedik, 2016-ban pedig 6,5 millió dollárt kereshet meg játékosunk. Ami viszont fontos, hogy jövőre kivágása esetén 3,8 millió dollár lenne a dead money, így 3,5 millió dollárt lehetne spórolni. Összefoglalva:

beason.jpg
Játékosunk életkora vészesen közelít a 30-hoz, sérülékenysége pedig ismét előjött. Ekkora fizetéssel biztosan nem fog egy év múlva csapatunkban szerepelni. Első megoldásként a távozás gondolata vetődik fel. Ki helyettesíthetné? Jameel McClain Baltimore-ból érkezett és egyelőre nincs különösebb probléma vele. Középső és szélső linebackerként is szerepelni tud. Nem szabad megfeledkezni az újonc Devon Kennardról sem. Sokoldalú játékos, aki jelenleg erős oldali LB-ként játszik, azonban egyetemi évei alatt több szerepkörben is helytállt.

Persze nem kell feltétlenül megválnunk Beasontől. A fizetéscsökkentés is egyfajta megoldás lehet, amiből mindkét fél jól jöhet ki. Csapatunk továbbra is soraiban tudhatna egy jó képességű linebackert, a játékosnak pedig további egy évre biztosított lenne a jövője és az sem biztos, hogy más csapattól megkapná azt a pénzt, amivel a fizetéscsökkentés után is rendelkezne.

Összegezve a leírtakat megállapítható, hogy nem egyszerű a jelenlegi helyzet. Szükség lenne egy klasszis MLB-re, a követelményeknek pedig megfelel Beason. Tartósságával sajnos újra probléma akadt, így nem éri meg azt a pénzmennyiséget amit kap. Ha sikerül vele megállapodni a fizetéscsökkentésben, akkor (legalább) még egy évig csapatunk tagja marad, ellenkező esetben azonban más megoldás után kell majd nézni.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu