Rivera: A Panthers folytatja a harcot

Arra a kérdésre, mit emelne ki a szezon első kilenc hetéből, a vezetőedző Ron Rivera a fejét rázta.

Mit nem emelnék ki?" mondta Rivera. "Ez egy hosszú kilenc hét volt, hogy őszinte legyek, tényleg az volt."

A Panthers 2-0-al kezdett. Ez volt az első 2-0-ás kezdet a franchise történetében 2008 óta, és a 12-4-es, divízió bajnoki szezont követte. 

De a dolgok gyorsan megváltoztak, és most a Panthers, akiknek az eredménye 1-5-1 a legutóbbi hét meccsen, viharba került. 

"Volt néhány jó pillanatunk a szezon elején - Azt hittem, onnan folytatjuk, ahol abbahagytuk." mondta Rivera. "Aztán a dolgok megőrültek egy kicsit." 

A defensive end Greg Hardy inaktív volt a 2. heti győzelem során, és azóta nem játszott, mióta az exempt listára került szeptember 17.-én. Távolléte kihatott a védelemre, és ez arra kényszerítette a Carolina-t, hogy újabb passz siettetőt keressen. 

Az irányító Cam Newton a szezon első néhány hetében a fájdalommal harcolt, miközben dolgozott a visszatérésen a boka és borda sérülésből. Látszólag utolérte magát, mielőtt küszködni kezdett az elmúlt két mérkőzésen. 

A sérülések problémákat okoztak a Carolina működésében. A támadófal kénytelen volt draftolatlan újoncokra bízni a kiemelkedő szerepeket, és a futók DeAngelo Williams, Jonathan Stewart és Mike Tolbert rengeteget hiányoztak - kihívás elé állítva az offense-t, amely az erőfutásokra akart alapozni. 

Ez túl sok volt, de minden csapatnak megvan a saját csapása. A Panthers nem várt együttérzést az ellenfelektől.

"Már volt lehetőségünk, hogy talpra álljunk, és csináltuk is egy darabig. Most átmeneti nyugalom van." mondta Rivera. "Egy ki kell találni szituációban vagyunk. Ki kell kitalálni, hogy kik akarunk lenni." 

Rivera optimista, csapata képes rá, és vissza is fog kapaszkodni. 

A Carolina még mindig életben van az NFC South divíziójában. 

"A végén a csapat vissza fog térni, és fojtatja a harcot." mondta Rivera. "Semmi esetre sem estünk ki a versenyből. Egy kicsit hátrányba kerültünk, de még mindig jó helyzetben vagyunk." 

És Rivera kezdi jobban érezni magát a csapat egészségügyi állapota miatt. 

"Lesz egy kis időnk egy kis pihenésre, és lesz egy csomó srác, akik visszatérhetnek az edzésekhez, ami sok önbizalmat ad, tényleg." mondta Rivera. "Néhány támadó falember visszatér, néhány DB visszatér. Minden lehetséges. Ne számolj ki minket."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu