Beharangozó: Bears - Vikings (11. hét)

Preview Vikings-Bears_RegularSeason11_1Egy pihenőhét után a Vikings ismét pályára lép az NFL-ben, a 11. játékhéten idegenbe a Chicago Bears-hez látogatunk, természetesen a három pontért.

Minden sérült felépült és elvileg mindenki bevethető, bár két kérdéses játékosunk van, így velük vagy nélkülük, de nekiindulunk és megpróbáljuk bevenni a 7 éve csak Vikings vereséget hozó Soldier Field-et.

Ezen a héten a csoportellenfél, a Chicago Bears lesz az ellenfelünk, akik eddig jobb szezonban reménykedtek, de évről-évre kiderül nem tudnak előrelépni. Jelenleg a csoportot a legutolsó helyről nézik, annak ellenére, hogy mindenki rájátszásba várta őket. Még maga Jared Allen is, aki 6 év Minnesota-ban töltött idő után az ellenséghez igazolt. Igen szándékosan írtam ellenséget.

Irányítónk ma is Teddy Bridgewater lesz, aki kezd magára találni és most már nem dobál interceptiont, annál inkább TD passzt. Oké persze meccsenként egynél többet is szerezhetne, de ehhez a támadóknak jobban partnereknek kéne lennie. Főleg a támadófalnak, akik nagyon remélem, hogy az elmúlt két hétben gyökeres változáson estek keresztül és mostantól pont az ellenkezőjét fogják mutatni, mint a szezon eddigi részében. Külön érdekesség lesz a Matt Kalil – Jared Allen párharc, hiszen pár éve mindketten kiváló teljesítményt mutattak, idén viszont mind a kettő teljesítménye röhejes. Kalil miatt a faj bal oldala gyakorlatilag átjáróház, még talán mi szurkolók is könnyen át tudnánk menni rajta. Allen szintén meglehetősen gyenge teljesítményt nyújt, hiszen eddig kemény 1.5 sacket és egy kikényszerített fumble-t ért el. Elég nehéz elhinni ezt arról a játékosról, aki pár éve majdnem NFL rekordot döntött.

Futó poszton Jerick McKinnon kisebb lábfájdalmai enyhültek, így első számúként ő fogja megoldani a futásokat. Ahogy eddig is tendencia volt, Matt Asiata-é lesznek brusztolós futások, míg McKinnon a gyors és hosszú futásokért fog teljesíteni. Szegény ember megérdemelné, hogy végre engedjék őt TD-t szerezni ha gólvonalas szituáció van. A hazaiaknál Matt Forte mindig is veszélyes a labdával, így a Vikings futás elleni védelmének ma nagyon jól kell szerepelnie és nem szabad, hogy 100 yardokat fusson az ellenfél.

Elkapóknál nincsen különösebb változás, Tight End poszton viszont igen. Hosszabb sérüléséből visszatért ugyanis Kyle Rudolph, akivel még tovább bővülhet Bridgewater arzenálja. Bár visszatért Rudolph szerintem nem szabad rögtön nagy játékra számítani tőle, hiszen Zimmer is elismerte, hogy nem feltétlenül fogják megszórni labdák tucatjaival. A TE játék amúgy is megy Minnesota-ban, hiszen Rhett Ellison és Chase Ford is nagy elkapásokat tud felmutatni.

A védelemben Harrison Smith, Chad Greenway, a tacklegyáros Anthony Barr és a mostanában egyre jobb teljesítményt nyújtó Captain Munnerlyn játéka kulcsfontosságú lesz. Munnerlyn az elmúlt két meccsen mindig szerzett labdát, jó lenne ezt a sorozatot folytatni.

A pontszerzéssel talán mindkét oldalon probléma van. Nálunk a támadófal, a Bears-nél inkább az irányító személye az, aki ebben “hátráltatja” csapatát. Fontos lesz, hogy a Vikings védelme felőrölje a Chicago próbálkozásait és minél több 3&out -ra kényszerítsék őket. A mi védelmünk nem mondható rossznak, hiszen összességében benne van a 10 legjobba a ligában, ami óriási előrelépés az elmúlt évekhez képest. 

A meccsen havazás várható, így ezzel is számolnia kell csapatunknak. A találkozó magyar idő szerint 19 órakor kezdődik.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com