Gano: "Fáj, az biztos."

Amikor a kicker Graham Gano kihagyta a 46 yardos mezőnygólt, amivel lehetősége lett volna a Panthers-nek átvenni a vezetést 01:22-vel a vasárnapi, Atlanta Falcons elleni mérkőzés vége előtt, úgy tűnt, nem valószínű, hogy kap még egy esélyt. Mégis kapott, egy másodperc volt hátra az órán, és felálltak egy 63 yardos mezőnygólhoz, amivel lehetősége lett volna a Panthers-nek megszerezni a győzelmet.

"Nagyon szerettem volna kihasználni azt a lehetőséget, hogy jóvá tegyem az első hibát." mondta Gano. "Sajnálatos, hogy végül így alakult."

Gano rúgása, ami egy yard-al volt kevesebb, mint a leghosszabb field goal az NFL történetében, fennakadt a defensive end Ra'Shede Hageman kezén, amivel a Falcons 19-17 győzelem aratott a Bank of America Stadium-ban.

Gano, aki értékesített már 70 yardos rúgást is az edzésen, azt mondta, jól rúgta meg a letett labdát, azonban Hageman karja jelentette a különbséget a Falcons megszerzett NFC South elsősége és a Panthers első helyre benyújtott igénye között.

"Már rúgtam elég sok hosszút, így meg tudom mondani, hogy ez egy jó labda volt vagy sem, és úgy éreztem, hogy a labda el fogja érni a hálót." mondta Gano. "Erős lábam van, így nem kell változtatni a rúgásomon. Elrúgtam a labdát, ahogy a többit, és jól rúgtam meg. Jó érzés volt, ahogy elhagyta a lábam."

Sajnos nem ez volt a helyzet Gano első rúgásánál. Gano 16-ból 12-t értékesített 40 és 49 yard között a Panthers csapatában, és ez hozzájárult ahhoz, hogy a vezetőedző Ron Rivera úgy döntött, futtatja a labdát, amikor a Panthers elérte a 32 yardos vonalat 01:42-vel a vége előtt.

"Kényszerítettük őket arra, hogy használják az időkéréseket. Futottunk, úgy éreztük, voltak jó futásaink." mondta Rivera. "Ha elérjük a first down-t, közelebb vagyunk. Ha nem, akkor elhasználják mind a három időkérést. Megcsináljuk a mezőnygólt. Kezdőrúgás, és már nincs időkérésük."

De a negyedik kísérletnél, a 28 yardos vonalról, miután a Panthers négy yardot szerzett három futó játékból, Gano rúgása a bal oldali pózna külső oldalán hagyta el a pályát.

"Rúgtam egy csomót onnan egész nap. Jobb munkát kell végeznem" mondta Gano. "Elhibáztam a rúgást. Állhatnék itt, és kereshetném a kifogásokat, de nem vagyok az a fajta ember. (A long snapper) JJ (Jansen) és (a holder) Brad (Nortman) stabil teljesítményt nyújtottak egész évben. Csak be kell tennem a póznák közé."

A Panthers adott Gano-nak még egy esélyt, minden valószínűség ellenére. A védelem kikényszerített egy 3&out-ot, de csak két időkérése maradt a Carolina-nak, az Atlanta képes volt lepörgetni az órát 22 másodpercig, amikor is a Panthers megkapta a labdát a saját 16 yardos vonalánál.

De három passz az újonc Kelvin Benjamin-nak, melyek közül kettő oldalra ment, hogy a labda elhagyja a pályát, és megálljon az óra, a labda máris az Atlanta 45 yardos vonalán volt, ahol Gano megkapta az utolsó másodperces második esélyt.

Gano hét egymást követő 50+ yardos field goal-t érvényesített, de egy 63 yardos nem pontosan ugyanaz.

"Ez kemény. Fáj az biztos." mondta Gano. "Tudom, hogy a rajongók csalódottak, tudom, a csapat csalódott. De nem hiszem, hogy van valaki, aki jobban csalódott, mint én most. Alig várom a következő játékot. Remélem, egy mezőnygólon fog múlni újra."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu