Harper izgatott a Saints elleni meccs miatt

A safety Roman Harper szerette a New Orleans-ban töltött időt, de nem szeretne mást, mint hogy győzelemmel távozzon New Orleans-ból vasárnap délután egykori csapata otthonából.

"Nincs jobb érzés annál, mint bemenni egy kemény környezetbe és úgy jönni ki onnan, hogy tudod, megcsináltad." mondta Harper. "Már alig várom a mérkőzést."

Harper, aki az első nyolc NFL szezonját a Saints-ben játszotta, mielőtt aláírt a Panthers-hez ebben a holtszezonban, még mindig New Orleans-ban lakik, és nem tervezi a költözést.

De most azon van a hangsúly, hogy győzelemre segítse az új csapatát az egykori csapata ellen, ami véget vetne a hat-meccses vereségsorozatnak.

"Nagyon alkalmasak vagyunk arra, hogy legyőzzük ezt a csapatot." mondta Harper. "Hetek óta nem nyertünk, de még mindig éhesek vagyunk, és összetart a csapat. A öltözőben nincs széthúzás vagy ilyesmi. Mindenki nyomja tovább, ugyanabba az irányba húz."

Ez az a fajta hozzáállás, amit Harper a New Orleans-ban is élvezett, olyan megközelítés, amely jóval túlmutat az öltözőn és megjelent a lelátókon, valahányszor a Saints a Superdome-ban játszott.

"A szurkolók nagyszerűek. Elkötelezettek." mondta Harper. "Szeretik a Saints-t. Ellentétben a legtöbb nagyvárossal, senki sem költözik New Orleans-ba dolgozni, így mindenki ott nevelkedett, és mindent tud a Saints futball-ról. Együtt nőnek fel a Saints-el, jóban-rosszban. Mindig kitartanak a csapat mellett."

Harper, aki vezeti a Panthers-t három interception-nel, azt mondta, a Panthers védelme jól játszott, amikor a Saints Charlotte-ba látogatott a 9. héten, és megszerezte a 28-10-es győzelmet. A meccset az első félidő utolsó négy perce döntötte el, amikor a Carolina eladott labdája egy négy yardos touchdown "drive"-ot eredményezett, majd egy pass interference szabálytalanság az utolsó másodpercekben, és máris 14-0 volt a félidő.

"Úgy gondoljuk, jól játszottunk, de volt egy pass interference a félidő előtt, az a pillanat megadta nekik a lendületet." mondta Harper. "Ha az (a pillanat) a miénk, rendben vagyunk, de így az egész szezon másként alakult."

Az egész szezon vasárnap dől el. Vereség, és a Panthers matematikailag is a playoff lehetőség elvesztésének szélére sodródik. Győzelem, és hirtelen új élet, Harper régi csapatának rovására.

"Már alig várom, hogy játszhassam a srácok ellen, és a Superdome másik oldalán léphessek pályára." mondta Harper. "Még nem értük el azt a pontot, amikor feladjuk a szezont, vagy ilyesmi. Van négy meccsünk a végéig."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu