Beharangozó: Dolphins - Vikings (16. hét)

Preview Vikings-Dolphins_RegularSeason16_1Ma ellátogatunk a napsütötte Florida-ba, ahol a Miami Dolphins lesz csapatunk ellenfele az NFL 16. játékhetén.

Nem feltétlenül két élcsapat találkozik ezen a héten a Miami-i Sun Life Stadium-ban, de talán láthatunk egy izgalmas és szoros mérkőzést.

Mindössze a 12. találkozó ez a két fél között, amiben eddig a Miami áll jobban, hiszen 7 győzelem mellett csak 4 vereségük van. Legutóbb 4 éve csak 4 ponttal voltak jobbak.

A korai tippelések szerint a Vikings csapata az esélyes, mert bár az legutóbbi 5 meccsen ugyanúgy 2-3 -al áll a két csapat, de a Vikings a vereséggel záródó meccseken is mindig ott lihegett ellenfele nyakán, míg a Dolphins azért elég nagy különbségekkel kapott ki.

Nekünk már egyáltalán nincs a rájátszásban való szereplésre esélyünk, míg a Miami még mindig bizakodhat, de az ő továbbjutásukhoz is mindennek az ő kedvük szerint kellene alakulnia. Ez azonban nem lesz egyszerű, főleg, hogy mi idén egy kiegyensúlyozott szezonra törekszünk. A 8 vereség már megvan, így a hátralévő két meccset ha behúzzuk akkor kijöhet a 8-8 -as mérleg, ami az utóbbi évekkel ellentétben nagyon jó eredménynek számítana. Ehhez viszont ma meg kell tennünk az első lépést, méghozzá a Miami legyőzésével.

Ez azonban nem lesz könnyű, hiszen ismerve csapatunkat nem lesz elég megint csak az első félidőben pontokat szerezni, ráadásul kevés kivétellel minden kezdő pozícióban a csereemberek játszanak annyi a sérült. A mostani meccsre például Barr és Johnson is kidőlt, így a LB sor és az amúgy sem brillírozó támadófal is még tovább gyengült. 

Teddy Bridgewater minden kétséget kizáróan a legjobb újonc irányító az NFL-ben ráadásul már 6 Vikings franchise rekordot is megdöntött, többek között a legtöbb újonc irányító által nyert meccs, a legtöbb sikeres átadás, legtöbb újonc által passzolt yard és leghosszabb passz. Gondoljatok bele, Teddy jobb teljesítményt nyújtott újonc évében mint a Vikings korábbi legendás irányítója Fran Tarkenton. Szóval Teddy legutóbbi két meccsén összesen 624 yardot passzolt, ami elég jó. Most viszont már nem biztos, hogy megint összehoz egy 300+ yardos meccset, mivel a Miami passzvédelme elég jó, a harmadik legjobb a ligában.

Ennek ismeretében talán a futásokon lesz a nagyobb hangsúly, mivel itt azért jóval sebezhetőbb a Dolphins, átlagosan 122.4 yardot nyelnek be meccsenként.

A hazaiak irányítójának, Ryan Tannehill-nek pont kétszer annyi TD passza van, mint Teddy-nek, ígaz ő sokkal többször is passzolt eddig a szezonban. A miénk a hatodik legjobb passzvédelem, ez persze nagyban köszönhető Xavier Rhodes-nak, aki a statisztikák szerint  legjobb és legeredményesebb CB a ligában. Rég volt már mikor nálunk valaki, valamiben a legjobb az egész ligát tekintve.

Futásokkal veszélyeztethetünk majd. Asiata lesz megint a kezdő, de róla tudjuk, hogy inkább erőfutó mint yardszerző. Arra ott lesz Joe Banyard és akár Ben Tate, aki eddig nem kapott valami sok szerepet, de talán ma.

A találkozó vasárnap 19 órakor kezdődik.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com