A Titans felkészül a Jay Cutler trade-re

A múlt hét eseményei alapján biztosra vehető, hogy véget ért a Chicago-i Jay Cutler éra. Az NFL-ben rögtön elkezdték találgatni, hogy melyik lehet a Bears irányítójának következő állomáshelye. A legesélyesebb a Tennessee Titans csapata és Nashville-i alakulat nem csak az újságírók és a szakértők véleménye szerint esélyes hanem a hírek szerint már el is kezdték előkészíteni a terepet a Cutler tradehez.

Más értesülések szerint a vezetőedző Marc Trestman azért vette ki a kezdőcsapatból az irányítóját mert Cutler biztosan a Titans játékosa lesz a következő szezontól kezdve és be akarják biztosítani nehogy megsérüljön az utolsó két alapszakasz mérkőzésen. Ennek nagyjából megfelel, hogy a Titans vezetőedzője Ken Whisenhunt és a stábja szívesen a csapatában tudná Cutler-t és a hírek szerint már elkezdtek felkészülni az irányító fogadására.

Friss hír, hogy Cutler tartalékja Jimmy Clausen agyrázkódás miatt nem léphet pályára a hétvégi Minnesota Vikings elleni mérkőzésen így Cutler valószínűleg az utolsó mérkőzésén kezdő lesz a Bears mezében.

Egy trade esetében mindig az a legfontosabb kérdés, hogy mennyit fognak adni a játékosért de itt ez tulajdonképpen senkit sem érdekel. Cutler esetében a fő kérdés, hogy mi lesz az irreálisan magas fizetésével. Az irányítóval hétéves, 126.7 millió dolláros szerződést kötött a Bears tavaly januárban és az utóbbi időben mutatott gyenge játéka és persze a csillagászati fizetése miatt most igyekeznének kihátrálni a szerződésből.

Cutler a Bears következő évi fizetési sapkájából 16.5 millió dollárt foglal el amiből 15.5 millió dollár garantált keresetnek minősül. A szerződés érdekessége, hogy ha a Bears rosterén szerepel március 12.-én akkor 10 millió dollárt biztosan el fog foglalni a 2016-os fizetési sapkából is. Logikusan a határidő előtt kell majd eltradelniük.

A jelek szerint a Cutler tradeet egyedül csak a Titans borzasztó idei teljesítménye akadályozhatja meg. Jelenleg a legrosszabb mérleggel állnak és biztosan Top 5-ös választók lesznek a következő évi Drafton. Az Oregon irányítójának, Marcus Mariota-nak január 15-ig kell jelentkeznie a Draftra és amennyiben biztosan meg tudnák szerezni az keresztülhúzhatná a Cutler üzletet.

(nfl.com, Fotó: sportsmockery.com, profootballmock.com)