Győzelem az utolsó hazai mérkőzésen

Az Oakland Raiders vasárnap este lejátszotta idei utolsó hazai alapszakasz mérkőzését az O.co Coliseumban és a Buffalo Bills legyőzésével győzelemmel búcsúzott a hazai pályától. A 26-24-ra megnyert találkozó nem volt a legegyszerűbb mérkőzés de győzelemmel zárult amit igen kevés alkalommal mondhattunk el az idei szezonban.

A Commissioner Roger Goodell szombaton bejelentette, hogy nem lesz Los Angeles-i franchise jövőre így minden jel szerint nem ez volt az utolsó Oakland-i Raiders mérkőzés. A legfrissebb hírek szerint a tulajdonos Mark Davis egy évvel meg fogja hosszabbítani a stadion bérletét így jövőre is Oaklandben marad a csapat.

A találkozót igen nehézkesen kezdte a Raiders támadóegysége és az első három sorozat 3 and out-al végződött. A negyedik sorozatban az idei szezonban szerződtetett Kenbrell Thompkins elkapásával meglett az első first down és végre beindult a támadóegység.

A védelem a mérkőzés elejétől fogva partiban volt, az esetek többségében remekül védekeztek és egyetlen playt leszámítva nagyszerűen teljesítettek. Sammy Watkins egy hosszú átadást elkapott az endzoneban az első negyedben, de az elkapó folyamatosan bizonyítja, hogy nem véletlenül volt Top pick így Őt nem olyan egyszerű levédekezni.

A védőknek sikerült nyomást helyezni Kyle Orton-ra, a sikeres passzokat és futásokat is hamar meg tudták állítani. Az első negyedben a veterán Charles Woodson megszerezte pályafutása 60. interceptionjét és majdnem sikerült még két labdát szerezni a védelemnek. Egy majdnem interception során földet ért a labda míg egy elkapás utáni fumble-t követően T.J. Carrie megszerezte a labdát de utólag sikertelen átadásnak minősítették a passzkísérletet.

A második negyed elején James Jones TD elkapásával egalizált a Raiders és ezt követően a mezőnygólok következtek. A Bills egy mezőnygólt értékesített míg Sebastian Janikowski négy hárompontost is berúgott a harmadik negyed végéig így 9 pontos előnnyel kezdődött a negyedik negyed.

A záró játékrész elején a Bills TD-t szerzett Scott Chandler elkapásával és két pontra megközelítette a Raiders-t. Ezt követően egy Raiders és egy Bills TD következett amivel kialakult a végeredmény.

A mérkőzésen a Raiders több first downt és összyardot szerzett és döntőnek bizonyult a futójáték. 140 szerzett futott yardal szemben sikerült 13 futott yardon tartani az ellenfelet. A szezon elejétől kezdve hiányolom a futójátékot és így egy mérkőzéssel az alapszakasz vége előtt jól látszik, hogy csak azokat a találkozókat nyerte meg a csapat, vagy azokon volt keresnivalónk amin működött a futójáték.

Latavius Murray kezdő running back lett az utóbbi hetekben, 23 futókísérletéből 86 futott yardot szerzett a Bills ellen. Végre jól teljesített Darren McFadden is aki ugyan jóval kevesebb lehetőséget kapott de több kulcsfontosságú futással sokat segített a csapatnak.

A két irányító közül Orton több yardot és több touchdownt szerzett mint Derek Carr de a Bills irányítójával szemben Carr nem adta el a labdát és a labdavesztések mindig döntőek a mérkőzéseken.

A védelem sok tagja nagyon jól teljesített a Bills ellen. Woodson és Brandian Ross interceptiont szerzett, volt két "majdnem" megszerzett labda, Miles Burris13 tacklet szerzett és a tavalyi elsőkörös D.J. Hayden végre megmutatta, hogy helye van az NFL-ben.

Az összes védő teljesítményét azonban elhomályosította az idei elsőkörös linebacker Khalil Mack. Az újonc egyszerűen szenzációs volt, folyamatosan nyomás alatt tartotta Orton-t, egyszer sackelte és több alkalommal meg is ütötte. Mack nem csak most hanem az egész szezonban kitűnően teljesített és az Év legjobb újonc védőjátékos díjának fő esélyesének számít.

A hétvégén az utolsó alapszakasz mérkőzésen a csoportrivális Denver Broncos otthonában fejezi be az idei szezont a Raiders. A találkozó után sok változás következik a Raiders-nél de most már nem a mérkőzés hanem a jövő hétfői események lesznek a legfontosabbak.

bejegyzesraidersbanner.jpg

Forrás:

Oakland Raiders Hungary

raiders.blog.hu

(nfl.com, Fotó: raiders.com, pressdemocrat.com, losangeles.cbslocal.com, sfchronicle.com, bills.buffalonews.com)