Győzelemmel búcsúztattuk a 2014-es szezont

RegularSeason Game17, Bears-Vikings2Nem dúskáltunk pontokban és nem is ez volt az évszázad meccse, de győzelemmel sikerült lezárnunk a 2014-es NFL szezont.

Nem teljesen utolsóként és nem teljesen nyeretlenül hoztuk le a 2014-es évet az NFC NORTH-ban, hiszen az NFL 17. játékhetén 9:13 arányban győzedelmeskedtünk a Chicago Bears felett, így a szezont 7 győzelemmel és 9 vereséggel zártuk a csoport harmadik helyén.

A meccs nem volt igazán látványos, mivel mindkét csapat csak azért játszott, hogy meglegyen a 16 meccs a szezonban. Ennek megfelelően a félidőre kialakult a 3:3 -as eredmény, mely mindent elmond.

Persze nem lett volna ez így, de a Jennings-nek kiosztott passznál a labda az endzone-ban sajnos érintette a földet így vissza kellett vonni a TD-t. Ezt a visszavonásos dolgot elég rosszul kezelték a bírók, már nem azért, hogy rossz döntések születtek volna utólag, hanem hogy olyanokat fújtak és ítéltek meg elsőre, hogy az ember szeme felakadt.

A félidei eredményt tehát Walsh 37 yardos és Feely 48 yardos mezőnygóljával alakították ki a csapatok.

A szünet után sajnos nem úgy alakult tovább a meccs mint szerettük volna, Teddy ugyanis eladta a labdát. Na persze ehhez Patterson hathatós segítsége is kellett, aki beleütötte a CB kezébe a játékszert, aki végül az endzone-ba is beért vele. A TD-t megadták elsőre, majd a visszanézés után el is vették. 2 vendég play-el később Jeffery elkapta a labdát a végzónán belül és le is tette az egyik lábát, majd kiesett a pályáról. Hosszas mérlegelés után az esettől mindössze 40 cm-re álló játékvezető teljesen hibás döntést hozott és hasra ütés szerűen bemondta, hogy TD. Persze a hivatalos visszanézés után rájöttek mekkora melléfogást csináltak, így annulálták a korábban megítélt pontszerzést.

A drive vége csak egy mezőnygól lett, amivel a Bears 3 ponttal ellépett ellenfelétől.

Alig két perc alatt válaszoltunk is. A saját 20 yardosunktól indulva bemutattuk, hogy mit kellett volna csinálni a meccs alatt. Két Bridgewater passz Adam Thielen-nek, aki előbb egy 22 yardos elkapással közelebb hozta csapatunkat az ellenfél végzónájához, majd egy 44 yardos TD elkapással megszerezte a meccs első TD-jét. Ez volt az első TD elkapása karrierje során Mr. Mankato-nak. 

Közvetlenül ezután Feely révén a Bears kihagyott egy mezőnygólkísérletet.

A negyedik negyedre még egy egy mezőnygól értékesítés maradt, a meccs vége ezzel 9:13 a Vikings javára, mellyel elkerültük, hogy a csoportot nyeretlenül zárjuk, ráadásul így mi lettünk a harmadikok 7:9 -es mérleggel.

Ezzel a találkozóval számunkra véget ért a 2014-es NFL szezon, de ne csüggedjetek, alig 8 hónap és ismét Vikings meccset nézhetünk.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com