Mérsékelték Ndamukong Suh eltiltását

Ndamukong Suh fellebbezett az egy mérkőzéses eltiltása ügyében és sikerrel is járt a Detroit Lions defenisve tackleje ugyanis eltörölték az eltiltását. Helyette 70 ezer dollár megfizetésére kötelezték. A vizsgálatot vezető Ted Cottrell elfogadta a tackle magyarázatát miszerint elvesztette az egyensúlyát és ezért tett meg két lépést hátrafelé. Suh így pályára léphet a Dallas Cowboys elleni Wild Card mérkőzésen de elég érdekesen alakult ez az ügy.

Suh a Packers elleni mérkőzésen két lépést hátrált és a második lépésnél megtaposta Aaron Rodgers-t. Az, hogy elvesztette az egyensúlyát azt értelemszerűen nem lehet videófelvétellel bizonyítani de akkor miért a nagy pénzbüntetés. Higgyük el, hogy elvesztette az egyensúlyát de akkor miért lépett kettőt, illetve a taposásnál éreznie kellett volna, hogy rálépett valamire (ezt Suh azzal magyarázta, hogy a hidegtől annyira lefagyott a lába, hogy nem tudott különbséget tenni a föld és Rodgers lába között).

A tegnapi bejegyzésben szerepelt egy táblázat amiben Suh korábbi büntetései voltak összefoglalva. Csak egyetlen esetben fizetett ennél többet pedig már több alkalommal is úgy értékelték, hogy megütött vagy megtaposott valakit. Így furcsa ez a mostani döntés ugyanis azt sugallja, hogy pályán kell lennie a Cowboys ellen. Sokat javít a mérkőzés színvonalán ha Suh áll szemben a Cowboys offensive falával.

(nfl.com, Fotó: wisn.com)