Hatalmas bírói hibával ért véget a Cowboys - Lions mérkőzés

Hajnalban rangadóval folytatódott a 17. játékhét amelyen a Dallas Cowboys fogadta a Detroit Lions csapatát. Mindkét csapat már bebiztosította a playoff részvételét de még nagyobb téttel bírt a mérkőzés ugyanis mindkét csapat megszerezheti az NFC első kiemelési helyét.

A mérkőzés kiegyenlített összecsapást hozott. A Lions a földön erősebb volt de az összyardok tekintetében csak 36 yard volt a különbség a Lions javára. Ennek ellenére a mérkőzés végén a Lions-nak kellett támadni az egyenlítésért és 27 másodperccel a találkozó vége előtt touchdownt szereztek.

Ezzel 1 pontra megközelítették a Cowboyst, ekkor 20-19-re vezetett Amerika Csapata. A Lions viszont nem akart hosszabbítást és a kétpontos kísérletet választotta. Ekkor viszont jött a mérkőzés, vagy inkább talán a szezon legnagyobb, bírói hibája.

Egy passzjáték során a támadófalember Taylor Decker elkapta Jared Goff passzát és 21-20-ra átvették volna a vezetést. Azért csak volna mert a bírók bejelentették, hogy Decker nem jelezte magát jogosult elkapónak így szabálytalan volt a Lions felállása.

sportmania.png

A bírók bejelentése szerint Dan Skipper jelentette be magát jogosult elkapónak. A videófelvételek alapján azonban nem ez történt hanem rossz számot mondtak be a bírók. Skipper csak akkor jött fel a pályára és Decker ment oda a bíróhoz (a fenti képen látható). Persze felmerül a kérdés, hogy a Lions játékosai miért nem jelezték, hogy hibás számot mondtak be?

Miután rossz számot jelentettek be a Cowboys védői persze nem védekeztek rajta és Decker tényleg rossz helyre állt fel (miután rossz számot mondtak be a bírók) így jogos volt a zászló. De minden jel arra mutat, hogy hatalmasat hibáztak a bírók. Persze a sporik a mérkőzés végén is ragaszkodtak hozzá, hogy nem hibáztak.

Fotó és videó: twitter.com