Brown fontos része a sikereknek

Az elkapó Philly Brown teljesítményét, különösen a szezon végén, nem lehet figyelmen kívül hagyni.

A múlt heti NFC South döntőn Atlantában, Brown háromszor kapta meg a labdát, 69 yardot szerezve.

"Örülök, hogy jobban bevontak a játékba, és képes voltam hozzájárulni ahhoz, amit csinálunk." mondta Brown.

Két end-around játékot játszott - amelyek közül az első egy 28 yardos volt 3rd&1-nél. Az egyetlen elkapása 28 yardos volt.

"Azt hiszem, Philly egy olyan srác, aki nem kap elegendő bizalmat abban, amit csinál." mondta a tight end Greg Olsen. "Ő egy nagyon fontos újonc volt számunkra, akivel szemben a holtszezonban nem voltak komoly elvárások, és mégis jelentős szerepet vállalt."

Mások talán nem vártak sokat a draftolatlan Ohio State újonctól, de Brown magabiztossága - együtt a hihetetlen sebességgel - az egyik legnagyobb értéke.

Miután 145 elkapással 1750 yardot és 15 touchdownt szerzett hároméves kezdőként a Buckeyes-en, Brown számított rá, hogy draftolni fogják. Csalódott volt, amikor ez nem történt meg. Tehát amikor aláírt a Carolina csapatához, úgy érkezett az NFL-be, hogy hozzá tud tenni valamit, korán hozzá tud járulni a csapat sikereihez.

Egy kicsit tovább tartott, míg mindenki mást észrevette, hogy képes rá. Brown a szezont csapat-elsőként fejezte be elkapásonként 14,1 yardos átlaggal, 21 elkapással 296 yardot és két TD-t szerzett.

"Csak meg kellett találni a lehetőségeket, és el kellett jutni arra a pontra, ahol megteremthettük." mondta a vezetőedző Ron Rivera. "Úgy döntöttem, hogy itt az ideje megtenni ezt a lépést és a pályára kell küldeni."

A veterán Jason Avant elküldése a szezon közepén megnyitotta az utat a Brown számára, aki a csapat 3. számú elkapója lett, és azóta is ebben a szerepben játszik.

"Philly megmutatta nekünk játékával és hatékonyságával, és kiharcolta a jogot a több játékidőre." mondta az offensive koordinátor Mike Shula. "Újoncként kiegyensúlyozottnak kellett lennie. Nagyon jól megérti a passzjátékot - az útvonal futásokat, és minden ilyen dolgot. Plusz, nagyon jó a sebessége."

Brown sebessége hatással van az egész offense-re és következésképpen az ellenfél védelmére.

Brown-t már számos módon használták - a futójátéktól kezdve a mély passzjátékig. Jelenléte megosztja a védelmet és segít teret adni a Panthers legjobb elkapóinak. És persze a sebessége veszélyessé teszi, ha nála van a labda.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu