Logan Mankins nem megy sehova

Mankins jövője teljes egészében be van biztosítva a Tampa Bay Buccaneers csapatánál. Mármint ha lehet hinni Lovie Smith, és Jason Licht szavainak. A bal oldali guard-ot ugyanis a problémák egyik lehetséges megoldásának tartja a Bucs general managere.

“Mindig ő az egyik első a megbeszéléseken, tanítja ezeket a srácokat, hogy a helyes irányba terelje őket. Felelősségre tanítja őket, anélkül, hogy akár egy szót is mondana. Volt néhány problémánk a támadófallal, de ő nem tartozik közéjük. Ő inkább az egyik megoldás.” – mondta Jason Licht.

Közben pedig Jackie MacMullan, az ESPN munkatársának terjedelmes írásából azt is megtudhatjuk, hogy Lovie Smith, az egyik kapitányi pozíciót, Logan Mankins számára szeretné majd adományozni 2015-ben. Többek közt így szeretnék megköszönni neki, hogy feladta eddigi munkásságát New England-ben, hogy a “csetlő – botló” Buccaneers-en segítsen, és egy felfelé ívelő franchise-t faragjanak többek közt az ő segítségével. Illetve remélik, hogy az elkövetkezendő időszak legalább olyan értékes lesz Mankins számára, mint azok az évek, amiket a Patriots színeiben töltött.

Érdekes szavak, és gondolatok ezek. Szerintem egész biztos, hogy nem túl értékes Mankins számára a tavalyi 2-14-es mérleggel befejezett szezon. A Bucs tavaly megvált az egész ígéretesnek mondható Tim Wright (TE)-tól, valamint egy negyedik körös pick-től, hogy a soraiban tudja a “potom” évi 7 millió dollárra kóstált Logan Mankins-t. Aki ugyan nem volt a tavalyi támadófalunk legrosszabb játékosa, de ha azt mondom kicsit többet vártunk tőle pass proteciton terén, akkor enyhén fejeztem ki magam. Persze Mankins teljesítményéről könnyen elvonta magáról a figyelmet, Anthony Collins, és Oniel Cousins csapnivaló játéka. De ha a tavalyi produkcióját valóban “megoldásnak” tekintik, akkor komoly gondok lesznek továbbra is a fallal.

Mankins-nak azonban állítólag szerepe van abban, hogy a támadófal esetlegesen javuló tendenciát mutat. Ő segített például Demar Dotsonnak is, hogy a bal oldali tackle pozícióra hatékonyan átszokhasson, Dotson pedig hatékonyabban kommunikál itt játékostársaival állítólag, mint bárki aki tavaly korábban ebben a pozícióban játszott.

Ettől függetlenül Mankins nem produkálta karrierje legjobb évét, és persze itt máris sokan takaróznak 32 éves mivoltával. Azonban ebben a falban, kezdőként egyenlőre úgy tűnik, még így is megállja a helyét. Ráadásul a csapatban betöltött “vezér” szerepe úgy tűnik olyannyira fontos a Buccaneers-nek, hogy sem visszafogott játéka, sem előrehaladott kora nem veszélyezteti még abban, hogy kikerüljön a keretből, vagy ne hosszabbítsák meg szerződését.

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com