A defense történelmi teljesítménye

A Carolina védekező teljesítménye szombaton az Arizona Cardinals ellen sorsdöntő volt. És a Panthers-nek szüksége volt erre, hogy életben tartsa a szezont.

A Carolina mindössze 78 yardot engedett az ellenfelének - a legkevesebb engedett yard az NFL a rájátszás mérkőzések történetében.

"Ez különleges volt." mondta a linebacker Thomas Davis. "Volt egy pontja a meccsnek, ahol tényleg úgy éreztem, hogy nem számít, hol van a labda, megyünk tovább. Egy meghatározó teljesítményt nyújtottunk a rájátszás történetében."

Az Arizonai kezdő irányító, Carson Palmer és a tartalék Drew Stanton sérülése miatt a harmadik számú irányító, Ryan Lindley irányította az offense-t. Ez megteremtette a Panthers elsődleges célját: ne hagyd, hogy a futójátékra támaszkodjanak.

"Nagyon jól játszottunk a futás ellen." mondta a vezetőedző Ron Rivera. "Ez fontosabb volt, mint bármi más."

A Cardinals 15 alkalommal futott, 27 yardot szerezve. A leghosszabb futásuk kilenc yard volt.

"Az első dolog, amit tudtunk, hogy meg kell állítani a futást." mondta a linebacker Luke Kuechly. "Meg kellett tenni az elején, és egyszer csak elkezdték dobálni a labdát, az edzők egy jó játék tervet adtak, amely lehetővé tette, hogy elérjük az irányítót."

Amikor Lindley passzai nem sikerültek, a Panthers passz-siettető cápái megérezték a vér szagát a vízben.

"A vér kicsordult és a cápák elindultak vadászni." mondta a defensive end Charles Johnson, aki a Carolina négy sack-jéből kettőt szerzett.

Lindley 28 passzából 16 volt sikeres, 82 yardot és két interception-t dobott. A Carolina secondary levédekezte az elkapókat, és a Cardinals-nak meg kellett dolgoznia minden yardért.

"Keményen játszottunk. Támadtuk ezeket a fickókat. Megértettük, hogy mit akarnak csinálni, és elvettük tőlük." mondta a safety Roman Harper. "Nagyon büszke vagyok arra, hogy részese lehettem ennek a nagyszerű teljesítménynek."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu