Shula: "11 srácuk van a pályán, akárcsak nekünk."

Néha az ellenfél védelme nagyon jól játszik, így senki sem marad nyitott. És néha az irányító Cam Newton is nagyon jól játszik.

Ez megtörtént kétszer is a Carolina nyitó drive-jában a második félidőben, 14-13-as Cardinals vezetésnél.

A Panthers gyorsan 3rd&9-el szembesült a saját 21 yardos vonalánál. Newton célpontjai le voltak védekezve, így ő futotta meg a 10 yardot.

Három játékkal később a Panthers 3rd&12-höz sorakozott fel. Newton ismét a saját kezébe vette a dolgokat, kézzel-lábbal megszerezve 13 yardot.

A Carolina végül puntolt az Arizona 37 yardos vonaláról, de Newton befejezte, amit elkezdett. Miután a Cardinals 3&out-ra kényszerült és puntolt, a running back Fozzy Whittaker egy screen passz után megszerezte a mérkőzést eldöntő 39 yardos TD-t a következő játékban.

"Cam csinált néhány igazán jó dolgot, és megcsinált néhány játékot, ahol nem volt semmink, és életben tartotta a drive-ot." mondta Mike Shula. "Nagyon keményen játszott. Nagyon keményen."

Ugyanerre az improvizációs energiára, valamint a passzjáték jobb végrehajtására, a drive-ok életben tartására szükség lesz a Seahawks ellen, akik a második alkalommal lettek az NFL legjobb védelme.

"Annyira gyorsan odaérnek a labdához." mondta Shula. "Nem csinálnak egy csomó variációt. Nem kell, mert nagyon jók. Nincsenek gyenge pontjai annak, amit csinálnak. Csak hagyják, hogy a corner egy az egyben játsszon, és próbálnak túlerőben lenni a futójáték ellen."

A Panthers tisztában van azzal, hogy milyen jó a Seattle védelme. A két csapat találkozott egy-egy alkalommal az elmúlt három szezonban, és a Carolina átlagosan mindössze 9,3 pontot szerzett egy meccsen.

"11 srácuk van a pályán, akárcsak nekünk." mondta Shula.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu