A 49ers is kinevezte az új vezetőedzőjét

A San Francisco 49ers tegnap kinevezte az új vezetőedzőjét de az előzetes várakozásokkal ellentétben házon belülről oldották még a Michiganhez távozó Jim Harbaugh pótlását. A csapat választása a defensive line edzőre Jim Tomsula-ra esett.

A jelenleg 46 éves Tomsula 2007 óta a 49ers alkalmazásában áll és Mike Singletary 2010-es menesztését követően egy mérkőzés erejéig ideglenes vezetőedzőként már irányíthatta a 49ers-t (38–7-re megverték a csoportrivális Arizona Cardinals csapatát).

Tomsula legnagyobb ellenfele a Denver Broncos offensive koordinátora Adam Gase volt és a hírek szerint a folytonosság miatt nyerte el a vezetőedzői posztot. A beszámolók alapján az edzőt nagyon kedvelik a játékosok és sok tekintetben Harbaugh-hoz hasonlítják.

A legnagyobb kérdés vele kapcsolatban az, hogy hogyan fogja felépíteni a szakmai stábját. A szakértők szerint a defensive koordinátor Vic Fangio elhagyja majd a csapatot és a Raiders koordinátora Jason Tarver érkezik a helyére. Nagyobb problémát jelenthet Tomsula számára, hogy kivel tudja majd pótolni a Buffalo Bills-hez távozó Greg Roman offensive koordinátor-t.

(nfl.com, Fotó: blogs.mercurynews.com)