Gary Kubiak lehet a Broncos vezetőedzője

A Baltimore Ravens offensive koordinátora Gary Kubiak a múlt héten lenyilatkozta, hogy a következő szezonban is a Hollók edzője lesz és el fog utasítani minden vezetőedzői interjút azonban akkor még nem számolhatott a Denver Broncos csapatával.

A Broncos és John Fox hétfőn este kölcsönös megegyezéssel felmondta az edző szerződését így Kubiak-nak így lehetőse nyílik rá, hogy korábbi csapatát irányíthassa.

Kubiak irányítóposzton szerepelt és az 1983-as Draft nyolcadik körében kiválasztotta a Broncos. Ez ugyanabban az évben történt amikor John Elway 1/1-es választott volt és egy trade-el a Broncos csapatánál kezdte meg a profi pályafutását.

Az irányítókérdés így el is dőlt 83-ban és Kubiak egész profi pályafutását Elway tartalékjaként töltötte. 1991 után visszavonult majd egy Texas A&M-es és egy San Francisco 49ers-es kitérő után a Broncos edzői stábjában folytatta a pályafutását.

1995-től 2002-ig az offensive koordinátor és az irányítók edzője is Kubiak volt majd 2005-ig már csak az offensive koordinátori feladatokat látta el. Először a Hall of Fame irányító tartalékja, később pedig az edzője volt (két Super Bowl-t nyertek közösen). Azt pedig mondani sem kell, hogy ez az irányító a Broncos jelenlegi general managere és alelnöke.

Fox hétfői lemondása után egyből Kubiak lett a fő esélyes és az edzőt is érdekli a lehetőség. A Broncos ennek megfelelően már engedélyt is kért a Ravens-től Kubiak interjúztatására.

A hírek szerint a Ravens vezetősége elfogadta, hogy nem állhat Kubiak útjába és az edző a mai napon egyeztet John Harbaugh vezetőedzővel is. Ha senki sem gördít akadályt Kubiak útjába akkor napokon belül bejelenthetik az új vezetőedző kinevezését.

(nfl.com, Fotó: baltimoresun.com, pinterest.com)