Gettleman büszke a ‪‎Panthers‬-re

A general manager Dave Gettleman és a vezetőedző Ron Rivera számított arra, hogy a 2014-es szezon tele lesz kihívásokkal.

"Volt egy olyan érzésem, hogy 2014 nehéz lesz." mondta Rivera.

Gettleman az egész holtszezonban felemlegette a Carolina fizetési sapka helyzetét.

"Mondtam a srácoknak tavaly a szezon utáni sajtótájékoztatón, hogy harcolnunk kell, és ez gazdasági harc volt." mondta Gettleman.

Ez hozzájárult a holtszezonbeli nehéz döntésekhez. Ami várható volt.

De senki sem számított a számtalan kihívásra, amik a szezonban következtek.

Szilárdan hitt a mottójában: "a védelmi nyeri a bajnokságot." Gettleman érezte, elengedhetetlen, hogy a Carolina visszakapja a front sevent 2014-ben.

"Ezért döntöttünk úgy, hogy franchise tag-et rakunk Greg Hardy-ra." magyarázta Gettleman.

Miután egy meccsen játszott, a Pro Bowler defensive end felkerült az exempt listára.

"Nyilvánvaló, hogy ez hatással volt ránk." mondta Gettleman. "Ez egy hihetetlenül nehéz helyzet."

A franchise QB Cam Newton holtszezonja a boka műtéttel kezdődött, amely miatt kénytelen volt kihagyni az OTA-t. Aztán bordatörést szenvedett az előszezonban. Amikor Newton kezdte megtalálni a formáját az év végén, kettős haránt-nyúlvány törést szenvedett egy autóbalesetben.

"Gondolj az ő évére." mondta Gettleman. "Nem a kifogásokat keresem, a valóságról beszélek - amivel az egész szezonban együtt kellett élnie."

A 3-8-1-el álló Panthers sérült-listája felduzzadt és a fiatalokat kellett tesztelni.

Harcoltak mindennel. És nem csak hogy méltósággal fejezték be a szezont, úgy fejezték be, hogy a franchise megszerezte az első back-to-back NFC South bajnoki címét. A Carolina megnyerte az első rájátszás játékát 2005 után, mielőtt kikapott volna a Super Bowl bajnok Seattle Seahawks csapatától a Divisional Playoff körben.

"Pokoli teljesítményt adott, amit átéltünk." mondta Gettleman. "Nagyon izgatott vagyok, hogy mivel tudunk dolgozni, és hogy hová tartunk."

És a jól kezelt fizetési sapka a helyes irányba vezet.

"Jobb helyzetben vagyunk most, mint voltunk egy évvel ezelőtt." mondta Gettleman. "Fiatalabb tehetségek vannak szerződtetve, és emiatt mindenki izgatott Charlotte-ban."

Need for Speed: 

A csapat sebességének javítása prioritás ebben a holtszezonban. Gettleman és Rivera világosan kijelentette.

"Gyorsabbak szeretnénk lenni." mondta Gettleman. "Nagyobb sebességre van szükségünk, ezt tudjuk. Nem vagyunk ostobák. Nem fogjuk elfelejteni a nyilvánvalót."

A rookie wide receiver Philly Brown meghozta a sebességet a Carolina-ba, és ugyanez vonatkozik az újonc defensive back Tre Boston-ra és Bene Benwikere-re. De a labda mindkét oldalán több kell.

Mélyebb zsebek: 

Gettleman nem akarja szórni a pénzt a szabadügynökökre, de a Panthers-nek lesznek forrásai, hogy aktívabb legyen a szabadügynök piacon ebben a holtszezonban.

"Tavaly a "Százforintos üzlet"-ből vásároltunk." mondta Gettleman mosolyogva. "Azt hiszem, ebben az évben képesek lehetünk a magasabb osztályban is szétnézni egy kicsit. Értékeljük és megnézzük, mi van ott."

A bal tackle poszt: 

Miután karrierjének első három évében elsősorban jobb oldali tackle-t játszott, Byron Bell baloldali tackle volt Carolina-ban 2014-ben.

Bell egyike a 17 potenciális szabad ügynöknek, és a baloldali tackle pozíciót - minden máshoz hasonlóan - alaposan ki fogják értékelni.

"Byron villogott. Következetes volt. Volt egy kicsi kétség, mert ez volt az első éve ott." mondta Gettleman. "Értékelni fogjuk. Senkit sem fogunk csak úgy elengedni. Ha egy játékos felbukkan, akiről azt gondoljuk, hogy jobb lesz nekünk," tette hozzá Gettleman, "dolgozni fogunk érte."

Mi a következő lépés Williams esetében?: 

Gettleman méltatta a running back DeAngelo Williams kitartását a "kemény szezon" során. A Carolina legjobb futója kihagyott 10 meccset boka és kéz sérülések miatt, és Williams elvesztette az édesanyját emlőrák miatt májusban.

"Az édesanyja elvesztése nagyon, nagyon nehéz volt." mondta Gettleman. "Csak hat meccset játszott ebben az évben. Ez nehéz volt neki. Ő egy kiváló profi. És ahogy befejezte a szezont - úgy fejezte be, mint egy ember. És büszke vagyok arra, ahogy befejezte."

Williams jövőjét a csapattal meg kell határozni.

"Meg kell beszélni DeAngelo-val." mondta Gettleman.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu