A Dolphins tulajdonosa bizonytalan Mike Wallace visszatérésében

A két éve szerződtetett Mike Wallace eddig nem váltotta be maradéktalanul a hozzá fűzött reményeket és miután nem nevezték be az utolsó alapszakasz mérkőzésére több szakértő is megkérdőjelezte a jövőjét. Az természetesen csak egy dolog, hogy miről beszélnek a szakértők de a Miami Dolphins tulajdonosa Stephen Ross sem tudja megmondani, hogy mi lesz az elkapóval.

Wallace pályafutásának első négy évében a Pittsburgh Steelers játékosa volt. A negyedik szezonja után, amelyet hosszas huzavonát követően egy elsőkörös tenderrel relatív kevés pénzért játszott végig, kikerült a szabadügynökpiacra. A Dolphins elsőszámú célpontja volt, a szabadügynökpiac nyitása előtt Miamiba hívták, hogy piac nyitásakor aláírhassák az elkapó szerződését.

Az elkapó ötéves, 60 millió dolláros szerződést kötött a Dolphins-al ami jelenleg a liga negyedik legnagyobb elkapó szerződésének számít. Wallace 12.1 millió dollárnyi helyet foglal el a 2015-ös fizetési sapkában és a hírek szerint fizetéscsökkentésről még hallani sem akar.

Ha nem tudnak meggyezni a folytatásról akkor mindenképpen július 1. után kell elküldeni Wallace-t. Ezelőtt 2.5 millió dollár helyet szabadítanának csak fel míg ha ezután küldik el akkor 6.9 millió dollár szabad helyhez jutnának. Igaz ez esetben elsétálna az idei szezonra járó 3 millió dollárnyi garantált keresetével.

Az újságok mindig szeretnek túlozni de a helyzet azért nem olyan drámai mint amilyennek le tudják festeni. Tavaly is eljátszották ugyanezt pedig akkor 17.25 millió dollárnyi helyről volt szó. Nagy probléma nincs Wallace-al és azért még a yardokat is termeli. Igaz nem annyit mint amennyit elvártak volna tőle de a csapat legeredményesebb elkapójáról beszélünk.

Az idei szezonban logikátlan lenne megszabadulni tőle, hiszen kevesebbet nyernek az üzleten mint amennyit vesztenének. 2016-ban már más lenne a helyzet (9.3 milliót szabadíthatnak fel) de idén semmiképpen sem szabad meglépni a cutot. Ha mégis megteszik akkor nem Wallace-ról hanem a Dolphins vezetőségével kapcsolatban kellene feltenni pár kérdést.

(nfl.com, Fotó: bleacherreport.com, becuo.com)