Wade Phillips a Broncos defensive koordinátora

A Denver Broncos tegnap bejelentette, hogy Wade Phillips lesz a csapat defensive koordinátora. Gary Kubiak vezetőedzőhöz hasonlóan Phillips is visszatért a korábbi csapatához hiszen négy éven keresztül a csapat defensive koordinátora és két éven keresztül a csapat vezetőedzője volt.

Phillips-et az egyik legjobb defense edzőként tartják számon és a hosszú pályafutása során a Buffalo Bills és a Dallas Cowboys vezetőedzője volt de edzőként megfordult a New Orleans Saints, a Philadelphia Eagles, az Atlanta Falcons, a San Diego Chargers és a Houston Texans csapatánál is.

Nem is titkolták, hogy nem Phillips volt az elsőszámú jelölt a posztra. A Broncos a Cincinnati Bengals defensive asszisztensét Vance Joseph-et szerette volna leszerződtetni de az edző végül nem tudott kilépni a szerződéséből.

Phillips kinevezése azért mégsem volt váratlan hiszen a Texans-nál Kubiak és Phillips ugyanilyen beosztásban együtt dolgoztak pár éve. Az együttműködés nem is volt sikertelen hiszen a közös három szezonjuk alatt kétszer bejutottak a playoffba míg a Phillips által irányított védelem kétszer hetedik és egy évben pedig a másik legjobb védőegység volt.

Új állomáshelyén is rengeteg tehetséges játékos áll majd a rendelkezésére és most még nehezebb feladat előtt áll. A linebacker Von Miller-el, a defensive end DeMarcus Ware-el és a defensive back Aqib Talib, Chris Harris Jr., T.J. Ward trióval az első pillanattó kezdve magasak lesznek a védelemmel szembeni elvárások.

(nfl.com, Fotó: denverpost.com)