Warren Sapp nagy bajban

Warren Sapp február 2-ra virradóra bilincsben távozott a Phoenix belvárosában található Renaissance Hotelból. Persze ez nem csak szimpla magamutogatós perverzió volt. Rendőr bácsik kísérték.  A hír, mint azt sokan közületek már tudják, nem friss. És bár egy mondás szerint nincs öregebb, mint a tegnapi hír, azért van hogy a blogíró is elcsúszik a saját dolgaival. De úgy érezzük ennek mindenképpen helyet kell kapnia rajta, mert az ügy megítélése, hogy is fogalmazzak? Kényes!

Warren Sapp vádiratában egy rendbeli prostitúciós tevékenység igénybe vétele, valamint két rendbeli testi sértés áll. Mint kiderült Hall of Famer-ünk ilyen testi bujaságokkal is megpróbálta múlatni az időt, bár a Super Bowl megtekintése miatt érkezett oda. Persze nem is mint magánszemély, hanem mint az NFL Network munkatársa. Nos, ezt már csak múltidőben mondhatjuk, hiszen az incidens után Alex Riethmiller az NFL Network kommunikációs igazgatója bejelentette, Sapp szerződését azonnali hatállyal felbontották. Így bizony azt is elmondhatjuk, hogy Sapp jó időre kiírta magát a televíziós társaságok kívánság listájáról. Mert mint tudjátok az Amerikai Egyesült Államok egy talpig keresztény, annak elveihez mindig, minden körülmények között hű ország. Vagy mégsem? Talán mégsem. Mert akkor nem lennének hasonló botrányok, amik példának okáért politikusokat vagy híres közéleti személyeket érintenének.

Na de mindegy is. Sapp helyzetét ez abszolút nem könnyíti meg. Míg a prostitúciós tevékenység igénybe vételét elismerte, addig a testi sértés vádját tagadta. Ilyenkor mindig csínján kell bánni a felreppenő hírekkel, de állítólag az eset szem illetve fültanúi is csak hangos szóváltásról tettek vallomást. Ez esetben természetesen az orvosszakértő látlelete nagyot fog billenteni az ügy mérlegén egyik vagy másik irányba.

Történjék azonban bármi is, Warren Sapp nagy bajban van. Amennyiben bűnössége bizonyítást nyer, akár letöltendő szabadszágvesztésre is ítélhetik.  S itt nem is arra gondolok, hogy majd a “böriben” nem tudja magát megvédeni. Inkább gondolok arra, hogy ez nem lesz egy méltó befejezése egy emberi karriernek. Egy olyan karriernek, amiben a csúcsra vezető út hosszú, fáradságos munkával volt kikövezve. S most két prostituált ezeket a köveket egy röpke óra leforgása alatt felszedte.

Azt hogy elítélendő-e Sapp viselkedése, azt úgy gondolom mindenkinek a saját belátása és értékrendje szerint kell megítélni! De félek tőle ebből Hall of Famer-ünk nem fog jól kijönni!

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com