Visszavonult a Giants korábbi cornerbackje

Tegnap bejelentette visszavonulását a New York Giants korábbi cornerbackje Terrell Thomas. A védőt a 2008-as Draft második körében választotta ki a Giants. Hat éven keresztül volt az Óriások játékosa majd a tavalyi offseasonban csatlakozott a Seattle Seahawks-hoz de a végső keretszűkítés során megváltak tőle.

Thomas nagyon jól kezdte a pályafutását, második évére a Giants stabil kezdőjátékosa lett. A 2010-es alapszakaszban átlépte a 100 tacklet de ezután jöttek a sérülések. Egy 2011-es egy elsőszezon mérkőzésen elszakadt a keresztszalagja majd egy évvel később rásérült korábbi sérülésére. A visszatérő sérülések miatt ki kellett hagynia a 2011-es és a 2012-es szezont is.

Két kihagyott év után tavaly visszatért és pályára lépett mind a 16 alapszakasz mérkőzésen. Pályafutása során összesen 3 ACL szakadást is elszenvedett. 2013-ban végig egészséges tudott maradni és pályára lépett az összes mérkőzésen de már nem tudta megközelíteni korábbi teljesítményét.

"Arra gondoltam, hogy még két évem hátravan. Azt hittem, hogy a legjobb szabadügynökök között leszek és Isten kegyelméből még két évet játszhatok. De a látszat szerint más tervei voltak velem kapcsolatban." - nyilatkozta Thomas a tavalyi évben.

Sérülései miatt sebessége annyira megkopott, hogy az oldalvonal mellett egyáltalán nem tudták már használni. Slotban korrektül játszott, főleg az ellenfél futásai ellen szerepelt hatásosan. Tavaly augusztustól nem talált magának csapatot és a korábbi sérülések miatt végül a visszavonulás mellett döntött.

(nfl.com, Fotó: nypost.com)