Felmentették a Lions védőfalemberét

A bíróság tegnap kimondta, hogy Nick Fairley nem bűnös az ellene felhozott ittas vezetés vádjában viszont bűnösnek találták felelőtlen vezetés miatt amiért 500 dollár büntetés és 750 dollár bírósági költség megfizetésére kötelezték. Jó sokáig húzták a Detroit Lions defensive tacklejének ügyét hiszen az eset még 2012-ben történt.

Fairley nagyon olcsón megúszta az esetet és jelenleg az volt számára a legfontosabb, hogy maga mögött tudhassa az egész ügyet hiszen szabadügynökké válik a következő szezonban. A falember a 2011-es Draft elsőkörös választottja volt de nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket így minden bizonnyal új csapatot kell keresnie magának.

A Lions élhetett volna az ötödik éves opciós jogával de tavaly visszautasította a lehetőséget. Fairley-nek a tavalyi szezonban kellett volna bizonyítania de egy térdsérülés miatt csak 8 mérkőzésen tudott pályára lépni és amikor pályán volt akkor sem tudott maradandót alkotni.

A tavalyi alapszakaszt 14 tacklelel, 1 sackel és 1 kierőszakolt fumblelal zárta. Eddigi pályafutását megkönnyítette de egyben meg is nehezítette, hogy Ndamukong Suh szerepelt mellette a fal közepén. Folyamatosan nagyon éles kontraszt játszódott a két játékos teljesítménye között.

Fairley akkor csatlakozott az NFL-hez amikor életben volt az új kollektív szerződés így elsőkörös létére sem kaphatott túlfizetett szerződést. A felmentés jól jött neki a piac nyitása előtt de a ligában eltöltött négy éve alatt nem tudta bebizonyítani, hogy valóban megérte az elsőkörös Draft cetlit. El fog kelni a piacon de nem kell sokkal nagyobb szerződéssel számolnia mint az újoncként kapott négyéves, 10 millió dolláros szerződése.

(nfl.com, Fotó: bet.com, chatsports.com)