A Chiefs tárgyalni kezdett Justin Houston-al

A Kansas City Chiefs tárgyalásokba kezdett legjobb lejáró szerződésű védőjével Justin Houston-al. A védő nem csak a csapat hanem az egész liga legjobb lejáró szerződésű játékosai közé tartozik így mindenképpen szeretnék a csapatukban tudni a következő szezonokban is.

A 26 éves linebackert a 2011-es Draft harmadik körében választotta ki a Chiefs és a talyi szezonban négyéves pályafutásának legjobb szezonját futotta. 22 sacket szerzett és csak 0.5 sackel maradt le Michael Strahan NFL rekordjáról.

A Chiefs elsősorban hosszútávú szerződést szeretne aláírni Houston-al de végső esetben a franchise tag sem elképzelhetetlen a linebacker esetében. Egyelőre nem lehet tudni a tervezett hosszabbítás idejéről és összegéről sem. A franchise tag viszont nagyságrendileg 13.17 millió dollárt érne a következő szezonban.

Az azonban biztosnak látszik, hogy ha sikerül megegyezésre jutniuk a hosszútávú szerződést illetően akkor az nem lesz olcsó. A linebackerek között, évi átlagban, Clay Matthews (Packers, 13.2 millió), Tamba Hali (Chiefs, 11.5 millió) és Patrick Willis (49ers, 10 millió) keres a legjobban.

(nfl.com, Fotó: nflrt.com)