13 szezon után visszavonul Ryan Clark

Ryan Clark tegnap bejelentette, hogy 13 szezon után felhagy a profi futballal és visszavonul. A jelenleg 35 éves safety a Pittsburgh Steelers játékosaként fog visszavonulni ami nem meglepetés hiszen pályafutásának nagy részében a csapat játékosa volt.

Clark 2002-ben draftolatlan szabadügynökként a New York Giants-hez csatlakozott. Egy évet várnia kellett, hogy bekerüljön a kezdőcsapatba és újonc évében csak 6 mérkőzésen léphetett pályára. A második szezonjában azonban már pályára lépett az összes mérkőzésen és a teljesítményével kiérdemelt egy kétéves szerződést a Washington Redskins csapatától.

A Redskins-es időszaka már jobban sikerült így a szerződése lejártát követően csatlakozott a Dick LeBeau defensive koordinátor által irányított Steelers defensehez. Troy Polamalu-val együtt éveken keresztül a liga egyik legjobb safety párosát alkották.

Clark 2009-ben megnyerte a Super Bowl-t és 2011-ben beválasztották a Pro Bowl keretbe. Pályafutása alatt 177 mérkőzésen lépett pályára, 929 tacklet, 4 sacket, 16 interceptiont és 5 kierőszakolt fumblet szerzett.

(nfl.com, Fotó: blogs.thescore.com)