Elmaradhat a playoff bővítés

A Washington Post munkatársának, Mark Maske-nek az információ szerint a következő szezonban még nem fog megvalósulni a playoff kibővítése. Évek óta téma az NFL-ben, hogy több rájátszás szereplő csapatra lenne szükség de a jelek szerint erre minimum még egy évet várni kell.

A jelenlegi 12 csapatosról 14 csapatosra bővítenék a rájátszást.

Egy magát megnevezni nem kívánó forrásra hivatkozva közölték, hogy a tulajdonosok többsége jelenleg nem vevő az ötletre. A korábbi pozitív hozzáállás ellenére jelenleg 50-50% a bővítést támogató és ellenző tulajdonosok aránya.

Korábban Roger Goodell Commissioner is támogatta az ötletet de a Super Bowl hetében adott sajtótájékoztatóján már nem volt annyira bizakodó a kérdésben.

"A playoff bővítésének a lehetősége már évek óta témát szolgáltat. Vannak pozitív dolgok vele kapcsolatban de egyben aggályokat is felvet. Csökkentheti az alapszakasz jelentőségét és januárban összeütközhet az egyetemi futballal is." - nyilatkozta Goodell.

A Post szerint az elutasítás okát az új TV-s szerződésben kell keresni. Az újság véleménye szerint a csütörtök esti mérkőzések közvetítési jogainak eladása miatt tolódik a playoff bővítése.

Ahhoz, hogy létrejöjjön a bővítés 24 tulajdonos jóváhagyására van szükség. A 75%-os többség elérése pedig nem lesz egyszerű. Ugyan a playoff mezőnye évről évre változik de azért vannak stabil rájátszás csapatok akik érthető módon nem akarnak több riválist a szezon végén.

(nfl.com, Fotó: sportstalkflorida.com)