A Seahawks 21 millió dolláros szerződést ajánlott Marshawn Lynch-nek

Hosszú hetek óta témát szolgáltat Marshawn Lynch szerződéshosszabbítása és a hírek szerint tegnap előrelépés történt az ügyben. Jason La Canfora a CBS Sports munkatársának információja szerint a Seattle Seahawks kétéves, 21 millió dolláros szerződést kínált a running backnek.

La Canfora beszámolója szerint Lynch az idei szezonban 12 millió dollárt, a 2016-os szezonban pedig 9 millió dollárt keresne. A hírek szerint a szerződés tartalmazna egy opciót is ami szerint Lynch visszavonulhatna az idei szezon után.

Lynch nem lesz szabadügynök hiszen most lép korábbi szerződésének utolsó évébe. 2012-ben négyéves, 30 millió dolláros szerződést kötött a Seahawks-al és a szerződés értelmében 8.5 millió dollárt foglal el a fizetési sapkából. A hosszabbítással tulajdonképpen azt akarják elérni, hogy a következő offseasonban se kerüljön ki a szabadügynökpiacra.

Lynch ügynöke Doug Hendrickson még húzza az időt és csak annyit közölt a médiával, hogy még nem fejezték be az új szerződés kialakítását. Azt felesleges hangsúlyozni, hogy mennyire fontos Lynch a Seahawks számára de a csapat general managere John Schneider az utóbbi időben többször is lenyilatkozta, hogy kezdi elveszteni a türelmét Lynch-el kapcsolatban.

(nfl.com, Fotó: slam.canoe.ca)