Két kezdőjátékosával hosszabbított a Houston Texans

A Houston Texans-nak sikerült megegyeznie két lejáró szerződésű kezdőjátékosával is. A cornerback Kareem Jackson négyéves, 34 millió dolláros szerződést kötött ami 20 dollár garantált összeget tartalmaz.

Az offensive tackle Derek Newton négyéves, 26.5 millió dolláros szerződést kötött a Texans-al ami 10 millió dollár garantált keresetet tartalmaz. Newton szerződéséből az első két szezonban 13.75 millió dollár, a harmadik szezon végéig pedig 17 millió dollár kerül kifizetésre.

Jackson öt éve a Texans játékosa és mindegyik szezonjában a csapat kezdőjátékosának számított. A szabadügynökök listáján a 23. helyen rangsorolták. A tavalyi szezonban bevetették a szélen és a slotban is sőt pár playnél még safety poszton is feltűnt.

A statisztikák szerint viszont hatalmas különbség volt, hogy a pálya melyik részén vetették be Jackson-t. Az ellenfelek irányítói 10.2-es ratinget értek el ellene ha a szélen, míg 117.5-es ratingel zártak ha a cornerback a slotban játszott. A Pro Football Focus értékelése szerint csak J.J. Watt teljesített jobban nála a Texans defensében.

Newton-t a 2011-es Draft hetedik körében választotta ki a Texans és az utolsó három szezonban az összes alapszakasz mérkőzésen kezdőként lépett pályára. A tavalyi szezonban sokat lépett előre, nagyon jól szerepelt a futás a támogatásában és Pro Football Focus a 19. legjobb offensive tacklenek rangsorolta (a 6. legjobb jobb tacklenek).

(nfl.com, Fotó: newslocker.com)