New Yorkban marad a Jets legjobb linebackere

Nem kell új csapatot keresnie David Harris-nek. A New York Jets bejelentette, hogy hároméves, 21.5 millió dolláros szerződést kötött linebackerével David Harris-el. A jelenleg 31 éves védő szerződése 15 millió garantált keresetet tartalmaz amit az első két éven fog megkapni.

Egyes szakértők véleménye szerint a garantált összeg túl magas egy ilyen idős linebackernek de az elvitathatatlan, hogy Harris a Rex Ryan féle Jets defense egyik alapembere volt. Éppen ezért hallani lehetett róla, hogy Ryan új csapat a Buffalo Bills is érdeklődik a játékos iránt így a Jets-nek még a piac nyitása előtt meg kellett állapodni a linebackerével.

A Jets új general managere, Mike Maccagnan is pontosan tudta, hogy Harris milyen fontos szerepet tölt be a védelem közepén így mindenképpen be akarta biztosítani, hogy ne kerülhessen ki a piacra. Harris nagyon jól szerepel a futások megállításában, blitzre is kitűnően használható és az vezetőedző Todd Bowles nyomáson alapuló rendszerében is fontos szerepet fog betölteni.

Harris-t a 2007-es Draft második körében választotta ki a Jets, egész profi pályafutása során a csapat játékosa volt és ha kitölti az új szerződését akkor nagy valószínűség szerint New Yorkból fog visszavonulni. Nyolc éves pályautása során 884 tacklet, 30 sacket, 9 kierőszakolt fumblet és 6 interceptiont szerzett.

(nfl.com, Fotó: oneminutesports.com)