A Dolphins elküldi a linebackerét

Az NFL Media munkatársának, Ian Rapoport-nak az információi szerint a Miami Dolphins el fogja küldeni linebackerét Philip Wheeler-t. A linebacker szerződését nem bontják fel azonnal, hanem csak június 1. után teszik majd lapátra a 30 éves védőt.

Wheeler 2013-ban érkezett az Oakland Raiders csapatától amikor ötéves, 26 millió dolláros szerződést kötött a Dolphins-al. Az idei fizetési sapkából 4.4 millió dollárt foglal el és a június 1. utáni elküldése a halott összeg nagysága miatt fontos.

Az időarányos bónusz elosztása miatt ha most bontanák fel Wheeler szerződését akkor csak 200 ezer dollár szabadulna fel és 4.2 millió dollár halott összeg maradna a fizetési sapkában. A nyári elküldése esetén azonban 1.4 millió halott és 3 millió felszabadított összeg az arány.

Wheeler legjobb szezonját két éve a Raiders játékosaként futott ami miatt megkapta a nagy szerződését a Dolphinstól. Az első szezonban nem is volt probléma, nagyon jól teljesített a futások levédekezésében de tavaly nagyon visszaesett a játéka.

A Dolphins az idei offseasonban nem bánik kesztyűs kézzel a "veterán" játékosaival hiszen eddig már elküldték az elkapó Brian Hartline-t, Brandon Gibson-t és a cornerback Cortland Finnegan-t is. Helyet képeznek a Top védő igazolásuknak ugyanis a hírek szerint kedden este a szabadügynökpiac nyitásakor 114 millió dolláros szerződést fognak aláírni a defensive tackle Ndamukong Suh-val.

(nfl.com, Fotó: foxsports.com)