A Ravens hosszabbított Justin Forsett-el

Justin Forsett a tavalyi szezon kezdetéig vígan élte az NFL tartalék running backek életét de Ray Rice balhéja és kirúgása miatt megkapta élete lehetőségét. Forsett tartalékfutónak érkezett Baltimoreba de karrierjének legjobb szezonját futotta a tavalyi szezonban így kiérdemelt egy komolyabb hosszabbítást a csapattól.

A Ravens tegnap bejelentette, hogy hároméves, 9 millió dolláros szerződést kötött a futóval. Ez bőven elmarad a Top futók fizetésétől de hatalmas előrelépést jelent Forsett számára ugyanis a tavalyi szezonban 730 ezer dolláros szerződéssel játszott.

Forsett a tavalyi szezonban szerzett 1.266 futott yardjával a liga ötödik legeredményesebb running backje volt. Emellett 263 elkapott yardot és 8 elkapott touchdownt szerzett. Korábbi pályafutása alatt megfordult az Indianapolis Colts, a Seattle Seahawks, a Houston Texans és a Jacksonville Jaguars csapatainál is és hat szezonja alatt 1.692 futott yardot szerzett így a tavalyi szezonban majdnem megduplázta a karrieryardjai számát.

A kiugró szezon ellenére idén visszaeshet a játéka ugyanis távozott a csapat offensive koordinátora Gary Kubiak aki a Denver Broncos vezetőedzője lett. Helyére a Chicago Bears korábbi vezetőedzője Marc Trestman érkezett aki már kijelentette, hogy nem fogja megváltoztatni az elődje által alkalmazott zone-blocking rendszert amit biztosan örömmel hallott Forsett.

(nfl.com, Fotó: girltalkaboutravens.com)